Великов е изключен и заради финансови зависимости, тиражиране на клевети и системно изнасяне на вътрешнопартийна информация от РЗС към ГЕРБ и ДПС, се посочва в съобщението. От 4 ноември в своите публични изяви Тодор Великов представлява единствено себе си, заявяват от РЗС.

Миналата седмица избухна скандал, след като Великов заяви пред журналисти, че подава оставка като организационен секретар и замразява членството си в партията заради обвиненията на активист на РЗС, че е бил подложен на сексуален тормоз от Яне Янев. Бившият координатор на партията Светослав Стефанов подаде жалба до парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, в която се оплаква, че е бил тормозен с телефонни съобщения на сексуална тематика от лидера на партията. Самият той категорично отрече и заяви, че е 100% хетеросексуален.

"Може да излязат верни твърденията, че БСП има нещо общо с РЗС", коментира днес Великов на специална пресконференция, след като се разбра, че е изключен от партията, предаде КРОСС.
"Аз съм с десни убеждения и тази прегръдка с БСП ми е чужда", коментира той и разказа, че е бил принуден от своите съпартийци да влезе в стаята на БСП в парламента, за да се подпише в подписката за образуване на анкетна комисия за имуществото на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Великов заяви, че е убеден, че вероятно е имало нещо между Яне Янев и Светослав Стефанов.
"Час по-скоро трябва да излязат SMS-те, които Янев е пращал до това момче, да се види колко са на брой и да не се окажат за година назад над 50. Искам те да излязат наяве чрез проверка и на прокуратурата", заяви той.
Депутатът обаче обеща, ако се окаже, че е нямало такива SMS-и, лично щял да се извини на лидера на партията.

"Проблемът в РЗС е лидерски и не може партията да живее от скандал на скандал. Не желая да участвам в този цирк, който моите колеги правят под давлението на Яне Янев", категоричен бе Великов, който обяви, че напуска партията по своя инициатива.
"Една чисто човешка инициатива беше превърната от колегите ми в РЗС като едва ли не, че някой ме е прихванал, бил съм потиснат, разпитван, смачкан. Чувствам се в много добра кондиция, през ден бягам по 3-4 км, не пуша, не пия, на "ти" съм със съзнанието си", добави той, цитиран от БГНЕС.

По повод информацията, че има 3 млн. лева кредит той поясни, че през март е започнала проверка на доходите му, която е приключила през юли и от НАП са заявили, че няма несъответствие на извършените разходи и получените доходи. Документът носи печата на НАП Велико Търново и бе показан на журналистите.
Великов показа и своя декларация пред Сметната палата.
"Единият ми кредит е от 30 000 лв., а другият - лизингов договор за покупка на автомобил "Фолксваген". Поводът за проверката е писмо, написано на пишеща машина от някой комуняга", обясни той.

Тодор Великов няма да напусне парламента и остава независим народен представител.