Това каза премиерът Бойко Борисов пред БНТ, цитиран и от "Фокус". Така той коментира влошилите се отношения между десницата и управляващата партия. “Благодаря на Волен Сидеров, че само той си изпълнява ангажимента и ни подкрепя”, каза още премиерът.  Борисов бе категоричен, че ГЕРБ ще се яви самостоятелно на изборите.

БСП и сините действат заедно. Дори и днес на комисията „Цветанов" и едните, и другите, ги нямаше. Така премиерът отговори на упреците на Синята коалиция, че влиза в сговор с БСП и с „Октопода", назначавайки Петко Сертов в БОРКОР.
„Това, че действат заедно е съвсем нормално, защото идат избори. Сигурно и ние бихме говорили същото", добави Борисов.

Нормална, макар и неуместна според него била и атаката на сините и червените за назначаването на Сертов.
„Сертов бе привлечен в един надпартиен аналитичен орган за борба с корупцията, финансиран от германското правителство. Неговият случай е същият като този с Цветлин Йовчев - и двамата са добри оперативни работници, но като началници не са достатъчно твърди", коментира Борисов.

“Опонентите на ГЕРБ стават и си лягат с критиките си за искане на оставка”, коментира премиерът нападките към вицепремиера Цветанов. В отговор на въпрос как Цветанов е вътрешен министър, а е избран за председател на предизборния щаб на ГЕРБ, Борисов обясни, че изборът му е правилен. “Не мога да сложа някой, който в партията не познават”.

 По повод изнесените данни за тъста и тъщата на вътрешния министър Цветан Цветанов, Борисов каза: “Затова ще има данъчна ревизия. В крайна сметка данъците са нещо лично”.
По-рано през деня станаха ясни данните от проверката на имотното състояние на вицепремиера и семейството му. Данъчните не са установили недекларирани доходи и разминаване на приходи и разходи на Цветанов и съпругата му.