Протестиращите призоваха лидера на ГЕРБ да се върне в Народното събрание заедно с парламентарната група на партията, предадоха БНТ и bnews

Вече почти месец парламентарната група на ГЕРБ не влиза в пленарната зала на Народното събрание. Лидерът на партията Бойко Борисов обясни, че ГЕРБ е спечелила изборите и няма да позволи да бъде непрекъснато „обиждана и провокирана“ от останалите парламентарно представени партии. 
Единственото условие, при което депутатите на ГЕРБ ще се върнат в залата е за гласуване на промените в Изборния кодекс.

Така обаче Бойко Борисов и депутатите от ГЕРБ оставят без представителство в парламента хората, които са гласували за тях, заявиха протестиращи пред дома на експремиера.

Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев пък очаква Европейската Народна партия (ЕНП) да призове ГЕРБ да участва като опозиция в парламента и да изразява силни позиции и да оказва влияние на работата на парламента. Това се разбра на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на на БСП.

"Понеже очаквам от ЕНП много несправедливи обвинения към правителството на Пламен Орешарски искам да им напомня, че през 2010 г. призоваха албанските социалисти да признаят резултатите от изборите и да не бойкотират работата на парламента"
, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев.