За първи път от дни наред от МВР обявиха колко са протестиращите. Към 19.30 часа около 2000 души са се събрали в центъра на София, а към 20,15 часа те са били 3000, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Според протестиращите обаче броят им е бил по-голям, макар наистина този път те да бяха по-малко.

Не са локализирани групи, които създават напрежение. Двама души са отведени в районни полицейски управления, тъй като са били без документи, уточиниха от МВР.

От множеството се чуваха обичайните възгласи "Оставка" и "Мафия". Хората носеха български флагове и плакати, на които пишеше: „NO Орешарски” , "Свобода или СССР", "Лумпениада 2013", „Докога да чакаме да си идете?”.

Открояваха се и лозунгите: "Вземете си мафията, оставете ни държавата!", "Не
искаме "наши" хора, искаме човеци!
".

Много от хората отново бяха с велосипеди, с децата и домашните си любимци.

В една от атракциите на площада се превърнаха група младежи. Един от тях носеше усмирителна риза и надпис: "Волен С". Останалите бяха облечени с раирани дрехи с  имена: мистър Офшор, Борисов, Цветанов, Доган и Станишев. Те си разменяха пачки с пари.

Интерес предизвика и група от барабанисти, които свиреха един от хитовете на Куин "We will rock you".

По-късно протестиращите се отправиха към парламента, където останаха за кратко и продължиха към Орлов мост, който, традиционно, блокираха за няколко часа.
Сформираният в понеделник палатков лагер обаче вече го нямаше от съображения за сигурност.

Друга група се отправи към НДК. След това протестиращите тръгнаха по бул. "Витоша". По-късно част от шествието се отдели към централата на БСП на ул. "Позитано 20".
Там беше издигнат плакат: „Ако ние се уморим, те ще ни уморят”.
После някои от протестиращите се отправиха към централата на ДПС.

В социалните мрежи се появи идея, който не може да дойде на протеста, да постави трибагреник на прозореца на дома си.

Във вторник в 8,30 часа пък протестиращите ще посрещат депутатите "на кафе" пред парламента, а по-късно и в обедната им почивка.

Бургас

Около 50 протестиращи се събраха на пощада пред сградата на общината. Един от тях носеше плакат с надпис „Бургас спи сън, а мафията е навън”. Друг беше съчинил четиристишие за Тройната коалиция и „нейното обесване”.
Жена пък беше донесла малка жълта тиква с написана под нея гатанка: „Вари го, печи го, на тиква мирише. Що е то? Политик”.

Пловдив

Протестиращите в Пловдив първо блокираха кръстовището при Сточна гара. Някои от тях играха футбол там. След това те се отправиха към Централна гара, където също блокираха за кратко движението. Някои от тях се заканиха да втвърдят протеста и да започнат да затварят големи пътища.

Благоевград

Около 100 протестиращи благоевградчани затвориха движението по един от основните булеварди в града – „Св. св. Кирил и Методий”. Те скандираха „Долу ДПС”, „Орешарски вън”, „Муса, не си желан”. Протестите там са основно заради назначението на областния управител Муса Палев.

По-рано омбудсманът на България Константин Пенчев прие да бъде гарант при евентуален диалог между протестиращите и институциите.