Пред журналисти в парламента генералът не поиска да коментира заплахите срещу Искров, както и дали управителят на БНБ е получавал заплашителни sms-и. Ангел Антонов не каза и какви са конкретните причини Иван Искров да има гардове от НСО, предаде БГНЕС. 

"Има комплекс от неща, които са се случили и затова сме предприели тези действия", лаконичен бе Антонов.

Началникът на НСО допълни, че в момента върви процедура по въпроса за охрана на депутата от ДПС Делян Пеевски.

"Да, на първия етап Пеевски е отказал такава охрана, но в момента има процедура, след която може би в скоро време и той ще има такава охрана", каза ген. Антонов.

Той каза още, че в момента за петима представители на властта, сред които и депутати, има заплахи и те имат охрана от НСО.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви миналия месец, че решение НСО да охранява Пеевски е взето още преди постъпването на анонимен сигнал за подготвяно покушение срещу него, но тогава той е отказал.

До десетина дни пък ще бъде свалена охраната от НСО на лидера на БСП и вече бивш депутат Сергей Станишев. Според правилника на службата не се предвижда евродепутати да имат право на охрана от НСО. Преди време стана ясно, че срещу Станишев има три заплахи за живота му и досега лидерът на БСП се движи с гардове.