Само преди седмица германското правителство обяви, че ще стимулира германските компаннии да инвестират в Гърция и по този начин да облекчат икономическата ситуация в страната. От там дори оприличиха германските инвестиции в Гърция, като вода в пустинята.

"Ние трябва да установим дали инвестициите в Гърция си струват усилията", каза Тимотеус Хьотгес, цитиран от АФП и БТА. Финансовият директор на "Дойче телеком" даде да се разбере, че от този анализ ще зависи решението на компанията дали да купи или не дял от 6 на сто, които гръцката държава все още държи в телекомуникационния оператор ОТЕ (OTE).

Президентът на "Дойче телеком" Рене Оберман пък заяви, че "ще анализира много внимателно" и "много критично" всяка оферта, идваща от Атина. Той обвини гръцките регулаторни власти във вземане на "неразбираеми" решения и във "враждебност към всякакви инвестиции".
"Дойче телеком" редовно се оплаква от трудности при пускането на нови продукти в Гърция, отбелязва АФП.
Днес от "Дойче Телеком" отчетоха печалба по-малка от предвидената.

ОТЕ пък отчете чиста печалба от 62,2 милиона евро (89 милиона долара) за второто тримесечие, след като мобилните услуги са се стабилизирали въпреки финансовата криза, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.