Освен началниците от длъжност са отстранени още няколко души. Така общо шестима излизат от системата. Неофициално се твърди, че тази стъпка е предприета с мотива "промяна на климата в КАТ".

По информация на Дарик радио шестимата са пенсионирани. Сред тях е шефът на КАТ Ваньо Стоевски, заместникът му Тенчо Тенев, шефът на отдел „Видео наблюдение" Любка Маринова и Чавдар Авджиев.
Пенсионирани са и още двама служители на ръководството, но те са на по-ниски нива.
Пред "Фокус" от СДВР отговориха на въпроса дали причината при всички пенсионирани е навършване на необходимата възраст, че при всеки те са различни.

Някой от освободените са научили от медиите, тъй като са били в отпуск, предаде bTV.

Ваньо Стоевски заяви пред Дарик радио, че не са получили обяснение за действията на ръководството. Той работил честно в интерес на държавата и МВР.
„Близо две години при нас нямаше корупционни практики", увери Стоевски и добави, че не се сърди на никого и няма да остане без работа.
Стоевски изключи възможността пенсионирането на ръководството на КАТ да е в резултат на донос и допълни, че не е получил обяснение за решението от ръководството на МВР.

Освен шефовете на КАТ, са освободени и началниците на две РПУ-та в София - на 7-мо Петър Неделчев и на 2-ро Александър Василев. Източници на Дарик обясниха, че Василев е подал сам рапорт за напускане, а Петър Неделчев е пенсиониран заради навършване на възраст.
 


През 2006 година предишният шеф на Пътна полиция в София и още няколко членове на ръководството бяха уволнени, след като се оказа, че синът му е участвал в организирана престъпна група за бърза регистрация на автомобили срещу солидно заплащане.
По-късно на Илиев бяха повдигнати обвинения за това, че е съдействал на 11 души да избегнат образуване на дело срещу тях. Всички те са били заловени да карат с алкохол над 1,2 промила. Той обаче беше осъден само условно - на 2 години и половина.