Това съобщи Франс прес, като се позовава на говорител на полицията. "Самолетът рулираше по пистата, когато един българин отправи заплахи и поиска от пилота да не излита.

Пилотът реши да върне машината обратно до изхода за качване, където мъжът бе арестуван", уточнил полицейският говорител.

Срещу българина са повдигнати обвинения в подаване на фалшиви сигнали за тревога на борда на самолет. Инцидентът станал около 18 ч. вчера.

Наложило се всички пътници да напуснат самолета, но по-късно вечерта те все пак са излетели за Мюнхен. Задържаният мъж пътувал заедно с още четирима българи, които обаче са продължили пътя си.

След бързата намеса на българския консул в Хага, холандските власти освободиха задържания българин, съобщиха в понеделник от Министерството на външните работи. Нашият сънародник е бил отведен за разпит за изясняване на случая. Консулът в Хага се е свързала с наблюдаващия дежурен прокурор и след допълнително изясняване на обстоятелствата и поведението на българския граждани, той е бил освободен.

Последна актуализация на 4 юли в 15.29 ч.