Боянов е от Радомир, на 32 години, женен е и има дете. Той спечелил концесията на къмпинга тази година.

„Доколкото знам, два джета са влезли в морето, той е бил на единия. Пада от джета и толкова. Сигурно ще го изхвърли морето някъде. Жалко за младото момче”, каза кметът на Созопол Панайот Рейзи, цитиран от "Фокус".
Той изтъкна, че с морето шега не бива и винаги трябва да се вземат всички предпазни мерки. Според информация на очевидци Боянов е бил без предпазна жилетка.
„И най-добрият плувец не може да се бори с природата”, коментира още кметът.

След инцидента водният мотор е открит във водата, уточниха от МВР. В операцията по издирването на Боянов са се включили катери и хеликоптери. Тя е започнала след 16 ч., когато е подаден сигналът.
Приятелите на концесионера са организирали още вчера акция, успоредна на тази на компетентните органи, чиято работа продължава и днес.

"Ако мъжът си беше сложил спасителната жилетка, нямаше да има никакви проблеми и щеше да е оцелял 100%", коментира по-късно днес началникът на водолазния екип Дончо Киров, цитиран от БТА.
Според него операцията по издирването се усложнява от голямата площ, която трябва да бъде претърсена. По думите му никой на брега не е посочил точно къде е изчезнал Боянов. "Те са видели твърде късно, че джетът му е без водач, а не се знае какво разстояние е изминал от мястото, където е паднал Виктор", добави Киров.

Джетът, с който концесионерът е влязъл в морето, не е бил регистриран в „Морска администрация". Намерен е без стартерен ключ, предполага се, че той е бил прикрепен към ръката на концесионера.

Последна актуализация в 16,30 ч.