"ПГ е цяла, нямаме притеснения да мислим обратното, но понякога има грешки, какъвто е случаят с Марков", каза Цветанов.

Цветанов заяви още, че предстои разговор с Георги Марков, на който да бъдат изслушани мотивите му. Засега не били затворени вратите за връщането на "отцепника".

След срещата с него щяло да стане ясно дали все пак грешката не е в ръководството на ГЕРБ.

Цветанов обаче изтъкна, че лично не е укорявал бившия си колега, че е пътувал с премиера до Румъния.

"Всички колеги сме като едни добри приятели. Като във всяко едно семейство има и различни мнения. Някой път, когато някой изрази мнението си, не трябва да го приемаме като някакво укоримо поведение", добави Цветанов.

Той допуска, че Марков е бил притискан, защото досега дори не бил загатвал, че има намерение да напусне, но не каза откъде би могъл да е дошъл натискът. 
Цветанов нарече спекулативни твърденията в медии, че е възможно Марков да е взел пари - между 200 000 и 500 000 лева. 

Самият Марков заяви по този повод пред Нова ТВ следното:

Не искам да говоря за „памперсите”, които правят тези коментари. Заклевам се, че не съм взимал пари”.

Заместникът на Бойко Борисов не прие обвиненията за авторитарност в партията. Тя била сред най-демократичните и винаги отворена за диалог и досега Марков никога не бил давал такива оценки.

Отцепилият се депутат заяви, че в ръководството на ПГ се държат като политкомисари и дружинни ръководители и му направили проблем, че е бил заедно с Пламен Орешарски в Букурещ.

Цветанов отрече твърденията, че Марков е негова лична номинация и увери, че 99% от предложенията са на местните структури.
Цветанов беше водач на листата на ГЕРБ във Велико Търново, в която беше и Марков, но влезе в НС като кандидат от Благоевград и така осигури място и за него.

"Не смятам, че трябва да се прави извод, че с напускането на Марков БСП и ДПС се освобождават от зависимостта си от "Атака", каза още Цветанов по повод факта, че, ако Марков гласува в полза на управляващите, те няма да се нуждаят от решавания един глас на националистите.  

Самият той още вчера каза, че няма да даде своя глас.

"Изцяло ще бъда независим и непредвидим, така че г-н Волен Сидеров да си стои на мястото и с каквото може да помага на коалицията. Да не разчитат на мен", потвърди Марков и днес пред БНТ.