Веднага след получаването на сигнала за пробив на газопровода на място са изпратени 4 екипа на полицията и 2 екипа от пожарната.
Създадена е организация за ликвидиране на последиците, като районът е отцепен и работниците са се отдалечили на безопасно разстояние. Направени са замервания, които показват, че няма опасност за населението от най-близкото село Кабиле.

Специализирани аварийни екипи на газопреносната компания са пристигнали на мястото на инцидента. Газоподаването е преустановено.

На мястото са и областният управител Димитър Иванов и директорът на полицията главен инспектор Генчо Иванов.

От „Овергаз Изток” АД съобщиха, че мрежата им в Ямбол работи като затворена система, за да може абонатите на компанията да продължат да ползват суровината. Колко дълго ще продължи това зависи от потреблението в града. Към 11:00 часа то е било 800 кубически метра природен газ на час.

Замерванията на въздуха в района на прекъснатия газопровод не показват наличие на газ и на метан, съобщи областният управител на Ямбол Димитър Иванов, цитиран от БТА.

По думите му най-важното е, че няма пострадали хора и не съществува опасност за населението в близките села. Аварията е незначителна и се очаква надвечер екипите на газопреносната компания, които пристигнаха незабавно на местопроизшествието, да възстановят газоподаването към абонатите, допълни Иванов. Причина за аварията е допусната неточност при работа с багер на строежа на автомагистралата.

В края на юли м.г. 30-тонен стълб от новостроящ се надлез на магистрала „Тракия” падна върху железопътната линия София-Пловдив-Бургас и спря движението на влаковете за часове. Инцидентът стана в междугарието Кермен - Безмер в близост до Ямбол. Стълбът прекъсна контактната мрежа, повреди релсите и магистралните съобщителни кабели.