За приемането на закона бяха достатъчни само гласовете на депутатите от управляващата партия ПАСОК, притежаваща мнозинство в парламента.

В същото време протестиращите собственици на камиони и цистерни са блокирали движението по двете най-важни магистрали към Атина, съобщи гръцката полиция. Пред парламента продължава демонстрацията на собствениците на тирове и цистерни, които от вчера са блокирали центъра на Атина. Днес те се опитаха за последен път да повлияят на депутатите по време на гласуването на спорния проектозакон.

Правителството обаче е решено да проведе реформата в транспорта, която цели премахване на картелите и намаляване на цените за трансфер на стоки и горива.

Същевременно продължава стачката на железничарите в знак на протест срещу правителствения законопроект за приватизация на отрасъла. ЖП-стачки са обявени и за утре, както и на 27-ми и 29-ти септември. Няма да се движат и влаковете по международните направления. 

Срещу безкрайните протести се надигнаха търговците, които втора седмица са спрели износа и вноса на стоки и суровини. На пазара вече се чувства липса и на хранителни стоки.