Експлозия е избухнала до автобуса на "Борусия", който е бил на път към стадиона в Дортмунд за 1/4-финала от Шампионската лига с "Монако".

Прозорците на возилото са изпотрошени. При инцидента леко е пострадал испанският защитник на германския тим Марк Бартра. Той е откаран в болница с леки наранявания на ръката, вследствие на счупените стъкла на автобуса, сподели съпругата му, цитирана от каталунското издание "Мундо Депортиво"..

"Билд" пише, че експлозивите са били 3. Те са били активирани на "Витбройкер щрасе", на около 10 км от стадион "Сигнал Идуна парк".

Полицията вече потвърждава за 3 взривни устройства. Те са били скрити в плет край бордюра, намиращ с от страната на шофьора. Разследва се дали това е целенасочен удар срещу автобуса на "Борусия".

Мачът бе отложен за сряда от 19,45 ч. Феновете на стадиона бяха успокоявани няколко пъти от диктора, че няма опасност за тях и трябва спокойно да си тръгнат.

Привържениците на гостите от "Монако" веднага демонстрираха съпричастност към случващото се с викове: "Дортмунд, Дортмунд".