48-годишният строителен предприемач Митко Дамянов и 42-годишната му съпруга бяха убити на 8 януари около 20.30 ч. пред кооперация на ул. "Йордан Стубел" в столичния кв. "Витоша". На мястото на двойното убийство бяха намерени 8 гилзи, а съпрузите са убити с шест куршума, като по тях е стреляно в гръб.

Засега от МВР отказват каквато и да е официална информация по случая.

Според източници на БНР обаче, криминалистите имат конкретни насоки, по които работят. Разпитани са голям кръг от хора, близки до семейството, както и такива, които през годините са имали бизнес отношения с Дамянови.

В неделя премиерът Бойко Борисов заяви, че е дал срок от една седмица за разкриване на серията от поръчкови убийства в страната и лично ще следи за развитието, а късно вчера посети МВР.

Нова среща при премиера е имало и тази сутрин. След нея стана ясно, че е рано да се говори за разкриването им. На съвещанието в Министерски съвет присъстваха зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Пред журналисти Лазаров и Сарафов обещаха съвсем скоро, вероятно до края на седмицата, да има развитие по разследванията.

"Все още е рано да се говори за разкриване на последните убийства в страната. На този етап не може да се каже нищо, но скоро ще има нещо", коментира Сарафов.

Продължава и работата по убийствата на Димитър Стоянов - Митьо Лудия в Пловдив и на началничката на кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова.

За момента не е ясно дали станалите в последно време убийства са заради нарушени финансови и бизнес интереси или са в резултат на битови и лични проблеми.