Мъртвият бозайник с няколко дупки от куршуми изплувал на брега на 30 август към 18 ч. на плажа и шокирал туристите. Делфинът, който е дълъг около 2 метра, най-вероятно е убит с автоматично оръжие.

Концесионерът на къмпинг "Корал" Атанас Русев веднага се обадил на телефон 112. Пристигналите на плажа униформени от Националната полиция обяснили обаче, че според началника им в РПУ-Царево и прокурор, с когото говорил, "няма извършено престъпление и полицията не може да поеме отговорност", разказва Русев потресаващата история на сайта clubextreme.org и пред БНТ. 

В България вече влезе в сила промяната в Наказателния кодекс, която криминализира насилието над животни (чл. 325б от Наказателния кодекс, в сила от 27.07.2011 г.) - до 3 години затвор или пробация и глоба от 2 до 10
хиляди лева.

Концесионерът звъннал в Държавния ветеринарно-санитарен контрол. Оттам обаче му обяснили, че имат само 1 кола, която е в Котел и може да дойде на другия ден, за да констатират и напишат протокол. 
На 31 август от община Царево пък се обадили на концесионера, че е негово задължение да си почиства плажа.

Трупът на делфина обаче е бил заровен от служители на община Царево, които пристигнали с багер и го отнесли. 

Проверката, назначена от Найденов по случая, ще бъде извършена от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Изпълнителният й директор Пламен Захариев вече е изпратил екип на място, съобщиха от земеделското министерство.
Делфините в Черно море са защитен вид и ще се търси наказателна отговорност, заяви министър Найденов.

Междувременно стана ясно, че експерти от Регионална инспекция по околната среда и водите от Бургас проверяват случая с разстреляния делфин. Според съобщението на инспекцията обаче делфинът е изплувал днес.