Разстрелян делфин изплува на плажа в Лозенец

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов разпореди проверка за разстрелян делфин край къмпинг "Корал" край Лозенец.

Обратно в новината

Коментари - Разстрелян делфин изплува на плажа в Лозенец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! И аз така мисля (а може би и 90% от нормалните хора в тази държава).

Значи за нашата полиция носенето на автомат, стренянето с него и нарушаването на поне два закона не е престъпление. Ами май просто нямаме нужда от такава полиция тогава

Истината е ,че делфините са най-големият хищник в нашето море и където се появят делфини рибата панически бяга ,виждал съм го на Шабла при подводен риболов ,чуят ли писъка на делфините останалите риби се спасяват веднага ,така ,че боклуците които са гръмнали делфина най-вероятно са рибари в чиято зона за улов се е появил делфина.

ШОК! Делфините ядат риба!

Полицията е много неграмотна! Стрелбата с автоматично оръжие (автомат калашников) си е сама по себе си престъпление, както и притежанието на такова.

Дрогари, не ми аресва тоа текст: В България вече влезе в сила промяната в Наказателния кодекс, която криминализира насилието над животни (чл. 325б от Наказателния кодекс, в сила от 27.07.2011 г.) - до 3 години затвор или пробация и глоба от 2 до 10 хиляди лева." Ега ти НАСИЛИЕТО. Они са го отепали направо за кеф. А не растреляли. Он да не е разбойник та да го растрелват на колеца. И требваше да му направи атопсия като на челяк. Гледаме в Анимал планет що вършат империалистите. За недохранен кон пандиз и глоба. А нашите ги мързи и да ядат. Ама ха!

според мен просто е имало морска престрелка между вражески яхти и делфинът понеже обича да си подскача над одата е скочил и е бил уцелен от случаен куршум - collateral damage :)

Доживотен затвор за такива парцали(комплексирани с пистолети-нещастници.

Голям мъж е този с пистолета, който е застрелял делфин! Просто от най-големите - с големи търбуси и нищо в главата - всичко се връща ама на тоя олигофрен да е дваж!

ох докога??? аман от тъпанари, селски беци и малоумници в тая държава !!!

Делфина е по умен от дебелата мутра която го е застреляла Човешка завист

тези които стрелят по делфини сис сигурност биха стреляли и по хора, да по крушима моше да се види от куде е купен и от кои

Скоро попаднах на статия според която делфините в черно море са се развъдили много и нанасяли щети на рибарите.Не знам дали е така но там пишеше,че било изпратено искане до еко министерството да се разреши улова им.

Вярно са се развъдили, след като забраниха улова им. Но сега популацията им не е по-голяма от преди 30 години. А популацията от занимаващи се с промишлен риболов е много по-голяма. И намалялата риба в Черно море не се дължи на делфините, а на български, турски и румънски бракониери, които никой не закача. Така че, моля да не набеждаваме делфините за нашите престъпления спрямо природата.

Не знам дали от морето изплува мъртъв делфин, но във форума изплуваха много глупаци с претенции и то все любители на "От местопрестъплението: Мяами". То не са сателитни снимки, веществени доказателства, процеси...И какво? Колкото намериха нещо за кучката Мима, белоглавия лешояд Гошо или щъркела Дончо.

Как да няма извършено престъпление бре? Най-малкото някой е гърмял с АВТОМАТИЧНО оръжие, чието ПРИТЕЖАВАНЕ Е ЗАБРАНЕНО по ЗАКОН. Сигурно е бил някой от "вип бизнесмените" за които се скъсват да пишат жълтите вестници, които си почиват на морето в някое яхтено пристанище.

А защо е заровен делфина (макар и смърдящ вече, има маски за тая цел!) без да се извадят куршумите от него ?!? Това са си веществени доказателства - куршуми, които чрез тях да бъде издирено оръжието/собственика и да бъде наказан (дори и да бъде открит след години) ! Тези куршуми трябва да се съхраняват като доказателство и за един евентуален процес по нататъка. А както и по-надолу пише един, да се проследи и чрез сателит положението от 2-3 дена назад... при желание може да бъде открит стрелеца-убиец, но такова явно липсва... Така ми е жал за животинчето...а само 2-3 дена преди това бях на тоя плаж - Кум къшла се води, или другото му име е Корал.

После олигофрена подкупен от САЩ - ББ ще разправя ама ние ги хващаме а те ги пускат - само дето най големите олигофрени са неговите подчинени и тези на ЦЦ.

Ти си олигофрен, щом не можеш да направиш разлика от политика и убийство на делфин, да не искаш Борисов да им назначи бодигардове на делфините? Като си толкоз отворен , има доброволни организации който се занимаат с почистване на замърсени места опазване на природата и т.н. вместо да плюеш борисов иди помогни да не се случват такива работи. За всичко Борисов ви е виновен, но не помня до сега някои да е правил нещо като има мъртъв делфин, а сега са напънали ИАРА, не че не не са комбина с бракониерите ама това е друга история.

Кой от вас, тъпаци, прави аутопсия на делфина, че твърдите така безапелационно, че дупките са от куршуми? И като сте такива природозащитници, защо не протестирате пред японското посолство с защита на китовете от промишлен риболов? Научете се първо да си пускате водата в тоалетните по бензиностанциите по пътя за морето, после ръсете мозък и клетви по форумите, медузи нещастни...

да речем, защото в Черно море няма китове, а делфини, един от които е изплувал прострелян на наш плаж, трябва ли да ти се обяснява пак, отворко? и представи си дупките от куршуми си личат! не заслужаваш повече внимание!

ако ме питате мен ,тез делфини мноо ме дразнят с това ,че видите ли те много умни и тнтк.....! има толкова видове за които требва да има забрана ,ама неее те делфините са защитени щото не стават за ядене аз лично при вазможност бих отcтрелял 6-7 с удоволствие!!

Ти конкретно си много прост и неграмотен. Пише се вЪзможност... Явно си и доста тАп щом те дразнят умните животни!

Ето, цъфна един комплексар. Ще убива делфини, защото били по-умни от него. Ми сельо, то по твойта логика половината хора и животни на този свят трябва да изпукаме, за да останеш ти най-умното животното на планетата. Тогава с най-голяма гордост можеш да блестиш с интелекта си над мангасаряните, амебите и тениите.

Скрий се нещастник.

айде сега един рибок ще го правим на проблем:)

викаш всичко що живее в морето е риба... умен си, умеееен !

Делфините не са животни, трудно е да се признае, но те са "хората" на океана. Който убие умишлено делфин си е най-долнопробен убиец.

Делфина е морски бозайник, брои се към животните.

Повече са от животните, това исках да кажа.

Съдизма над животни много лесно се прехвърля и към хора. Не може нормален човек да стреля ей така по делфини, ами ако покрай него е имало хора????

Този, който има "сърце" да застреля делфин, според мен вече е убивал и човек.

Признавам си чистосърдечно, миналата седмица убих ТРИ пъдпъдъка. (Много вкусни бяха пържени). Преди това налових около три килограма попчета, и тях изядохме с удоволствие. Чак сега започна да ме гризе съвестта, дали да не стана вегетарианец... Пробвах пържен спанак и печени моркови, не ми допаднаха някак си. Та, да обобщя, явно някой е стрелял по делфина, за да го изяде след това. Не е успял, ама нашенските цигани преди година успяха да изядат 12 черни лебеда, кацнали по река Янтра при есенния си прелет. Защо, аджеба, на тях нищо не им казаха, а от делфина правят национален проблем? А относно спасените от делфини и други бозайници давещи се, твърденията са доста спорни. Имаше един филм как някого го спасяват вълците, но за мен това си е чиста художествена измислица, непотвърдена от никого....

Ти защо мълча като попче, щом видя тия цигани да лапат черните лебеди?! Защо не гръмна във въздуха да изплашиш лебедите?! Всъщност не ми е ясно, как циганите са ловили лебедите, с ръце и скок по задник, като рибите на президента Жельо, или ги упойват с цигански балади, та хайваните да им падат в ръцете?! Има и тел. 112, има полицейски, има РИОКОЗ, щом това са защитени видове. Това че не си предпирел нищо разумно, ти любителю на пътпъдъците те прави съучастник на мангалите. ЕЙ бездушници! Като ония в Созопол дето гледали детето да се дави пред скалите... Въобще, за пълна забрана на ловджиите, пушките им и долинте им страсти да убиват!!!

За съжаление, когато разбрах за случая, от лебедите беше останала само перушината, изхвърлена от ромската общност, както му е редът, директно на улицата пред къщите им. За бройката не съм сигурен, но малките циганета твърдяха: "Сичките, бате, сичките ги зловиха". На всичкото отгоре само ден-два преди това имаше дописка в местен вестник, че ято черни лебеди е кацнало в реката. Предполагам, че са същите, а бройката я научих от вестника. Какво бихте ме посъветвали, да пострелям по циганчетата ли? Ами хайде, да ги почваме..... То и без това друг дивеч не остана...

Не стават за ядене делфините. Някой лумпен (подобен на тебе) го е застрелял от чисто "мъжество". Интересно как вашта порода циврите като малки момиченца вечер в кръчмата като ви полази тупаницата, но иначе нямате проблем да "ловувате", когато отсреща нямат как да ви отвърнат. И няма нужда да ставаш вегетарианец - в магазина е пълно с месо, на половината на цената на кашкавала е. Разбирам тръпката да зобнеш нещо директно от природата, доколкото е останала, но в 21 век това е нелепа простотия (изключение за популации които трябва да се контролират).

п.с. - ако пържиш спанака и печеш морковите - правиш го грешно. Почни с нещо по просто - пържени тиквички, сигурен съм ще ти допаднат.

От сателита над България да се види записът и виновниците да бъдат наказани!

Може да се скрие от властта ,може дори и пред близките си да се скрие но БОГ ГЛЕДА! Бог ще го накаже този изрод !

който изпитва удоволствие/не е при самозащита/от такива зверства е за психиатрията.А една екпертиза може да докаже на кого е оръжието...

Преди години писаха как 5 делфина спасиха теглейки до брега паднал от кораб човек 12 км.навътре в океана,а други десетина делфина от същото стадо водили люта битка часове наред с няколко бели акули недопускайки ги до човека.Тъй като ми се изчерпа речника от "благопожелания" към родата на тези двугънкови същества убили този делфин,се моля Господ да не ги пропусне с наказанието си.

Моля,вземете в предвид и моите "благопожелания"! Лошото е,че съм чувал за филе от делфин,и нашите "блгопожелания" с нищо няма да променят нещата. :-( А помня какво удоволствие беше през1968г ,когато при пътуване с "Каварна" от Варна до Балчик и обратно бяхме заобиколени от няколко животинки ,които играеха и съпровождаха корабчето!

Ей нещастнико който и да си ти , ще ти се върне тъпкано нали знаеш, той оня отгоре вижда всичко !!!!!

изроди

Е са сбирам цялата рода цигани и почваме да го калнем тоя убиец. Ще хване декиш споко.

Мутри с яхта се напиват и си изпробват мерника по делфинчето... Ако имахме полиция която работеше за държавата а не за мутрите-щяха да направят експертиза на куршумите, да видят дали е законно оръжие-ако е законно-да привикат и осъдят собственика, ако е незаконно да го картотекират и да чакат да свитнат и някой човек с него...Но полицията е подкупена от цигарени контрабандисти, наркопласьори, автоджамбази и не им дреме, а и ББ им е казал да си трайкат, че всички престъпници са наши хора...

когато с милицията не можеха повече да ви трепят, измислиха мутрите. а вие си мислите че имало мутри - мутри нема, има депутати!

Делфинът,както и други водни обитатели,спасява удавници като мине под тях във водата и ги издигне на повърхността.Той е като коня-благородно животно.Много долен трябва да е бил тоя боклук,който го е застрелял.Дано го намерят и да си понесе последствията! Прав е Киров:много животни се избиват в кланиците.Но как да станем вегетарианци?

Как ли? Не знаеш ли как? Спри да ядеш месо :-) За 2-3 седмици ще свикнеш, особено ако наблегнеш на салата и я сдъвкваш добре. Милиони хора живеят така и се чувстват супер. По-здрави и по-жизнени са, познавам десетки.

Аз ям риба и пилешки продукти.Изобщо животни от яйца,не бозайници.Жал ми е и избягвам да ям месо от съвършен организъм,почти като нашия.Веднъж опитах малтийското национално ястие-"Fenkata"-заешко на фурна с бяло вино и подправки("fenek"-заек).Много беше вкусно,но втори път сърце не ми дава да ям това...

и слави трифоновя го хванаха че бракониерства - всичко се потули . ще си плащате един ден поганци изедни

ще ми е интересно да разбера срока на проверката, която е разпоредил загриженият министър. Днешните политици и особено настоящото правителство говорят едно, а правят друго. Та, ако проверката няма срок и той я е разпоредил просто ей така, да си вдига рейтинга, можем да очакваме случки като тази да се повтарят. За мен да убиеш делфин е все едно да убиеш човек. Убиецът с автоматичното оръжие трябва да влезе в затвора.

Жалко за делфина, той е защитен вид и виновникът трябва да се търси. Би трябвало това да е уредено в закона за защитените видове. Но не съм наясно с цитирания нов член в наказателния кодекс относно насилието над животни. Кои животни са споменати в него? Как се третира въпроса с клането в кланиците на крави, свине, агнета, кокошки - това наказуемо насилие ли е? Щом е морално да колим милионите животни в кланиците, защо е неморално избиването на уличните кучета, които тероризират населението?

В българско е пълно с идиоти-от управляващите до убиеца.

Все едно са убили човек, така приемам нещата!

И аз така...

Не подкрепям убийството на делфини, но наскоро четох че в Черно море се наблюдава свръхпопулация на делфини.

...то има и свръхпопулация на хора и няма да е зле и на теб някой с автоматично оръжие да обърне внимание!

+1!

И като има популация какво? Да си чул делфин да е застрашил човешки живот? Те и някои етноси имат застрашаваща популация, ама не ги изтребват! Ужасно, ужасно е да надупчиш такова мило същество!

Ти много не вярвай на всичко, което четеш...

Това е голям грях, които ще тежи на всички ни.. проклет да е този убиец!

Мунчо, Мунчо, а да проклинаш е още по-голям грях...

Тук някой беше писал,че делфина е по умен от този дето го е убил.Да така е.Обаче делфина е по умен и от съвкупното полицеиско и прокурорско присъствие в района.По умен е и от тези глупаци които направиха закон за закрила на животните и криминализираха престъпленията с/у тях без да предвидят орган който да е компетентен и да следи и санкционира това.Това ,че има 325б в НК нищо не значи тъй като трябва да има компетентен орган с делигирани права и задължения,а не да се прехвърля топката от една инстанция на друга.ДВСК е част от агенцията по храните.Тя не се занимава с умрели животни защтото не стават за ядене..Полицията е некомпетентна,а и не само за този случай.Тогава......

Всъщност по-важното е, че полицията не познава законите, чиито спазване трябва да контролира. закона съществува, но чичко милиционер се изтъпанчва и заявява, че не може нищо да направи - няма престъпление... За съжаление и това престъпление ще остане безнаказано, както многото човешки убийства в България, а ние, съпричастните, оставаме с надеждата, че всичко в тоз живот се връща...

Пожелавам на изверга с автоматичното оръжие да умре по същия начин, като делфина, който е застрелял. Няма ли да свършат комплексираните изроди в тази държава?

Не се коси, то на ония свят всички тия ще го преследват, делфини, котки кучета, мечки и хора.

Тук някой беше писал,че делфина е по умен от този дето го е убил.Да така е.Обаче делфина е по умен и от съвкупното полицеиско и прокурорско присъствие в района.По умен е и от тези глупаци които направиха закон за закрила на животните и криминализираха престъпленията с/у тях без да предвидят орган който да е компетентен и да следи и санкционира това.Това ,че има 325б в НК нищо не значи тъй като трябва да има компетентен орган с делигирани права и задължения,а не да се прехвърля топката от една инстанция на друга.ДВСК е част от агенцията по храните.Тя не се занимава с умрели животни защтото не стават за ядене..Полицията е некомпетентна,а и не само за този случай.Тогава......

Тук някой беше писал,че делфина е по умен от този дето го е убил.Да така е.Обаче делфина е по умен и от съвкупното полицеиско и прокурорско присъствие в района.По умен е и от тези глупаци които направиха закон за закрила на животните и криминализираха престъпленията с/у тях без да предвидят орган който да е компетентен и да следи и санкционира това.Това ,че има 325б в НК нищо не значи тъй като трябва да има компетентен орган с делигирани права и задължения,а не да се прехвърля топката от една инстанция на друга.ДВСК е част от агенцията по храните.Тя не се занимава с умрели животни защтото не стават за ядене..Полицията е некомпетентна а и не само за този случай.Тогава......

Какво безчувствено животно трябва да си, за да посегнеш на такова мило и любвеобилно същество като делфина?! Не животно, а изверг-животните посягат на друго животно само когато се чувстват застрашени или гладни и не убиват за кеф! На какви гаври и изстъпления е способен човекът.... Но жалко, че не се хващат тези престъпници и те не понасят последствията от деянията си. То убийците на хора не се осъждат, пък камо ли убийците на животни... Остава да чакаме само божието възмездие.

ДИР, необходимо ли е да Ви поучаваме публично на правопис и граматика, за да си четете внимателно материалите!?! И спрете да триете коментари, които Ви критикуват!

...униформени от Националната полиция обяснили обаче, че според началника им в РПУ-Царево и прокурор, с когото говорил, "няма извършено престъпление и полицията не може да поеме отговорност"..., а пък деянието се преследва по чл. 325б от Наказателния кодекс. Пита се в задачката кой от тримата е дебилът и трябва да бъде уволнен? Мисля си, че еи тримата са паднали от Луната, т.е са лунатици... Сигурно мутрата-убиец, която е влезла с джет или яхта в морето е с по-малко мозък от делфина и трябва да се образува досъдебно производство. Вероятният извършител да се търси по яхтените пристанища, 300-та джета и има незаконно оръжие. Трябва да се направи и аутопсия на хайвана и се уточни с какво оръжие се се стреляло. Значи прокурорът е дебил и е за уволнение.