Заради пороя, река Младежка преля и заля пътя до селото със същото име. Река Велека край село Граматиково също е повишила критично нивото си. Наводнени са дворовете и приземните етажи в няколко къщи близо до реките, предаде bTV.

Количеството паднали валежи, измерени тази сутрин, са близо 200% над месечната норма. В момента няма бедстващи хора и села без ток, съобщи БНТ.

Дворове и улици в село Младежко още са наводнени, а питейната вода е негодна за пиене. След като фадроми разчистиха наносите, пътят до Младежко вече е отворен.

Нивото на реката продължава да е високо, а в местността "Качул" водата е заляла помпите за питейна вода на село Граматиково и за там са изпратени водоноски.

Следи се и нивото на река Велека, защото прогнозата в района на Малко Търново, Граматиково и Калово е отново да вали.

„Река Велека преля преди Синеморец“, каза за Агенция „Фокус“ областният управител на Бургас Вълчо Чолаков във връзка със ситуацията в областта вследствие на Дъждовете и поясни, че достъпът до населеното място е ограничен.

По повод обявеното частично бедствено положение в Малко Търново Вълчо Чолаков поясни, че то все още е в сила, но ситуацията се е успокоила.

Областният управител допълни, че няма други сигнали за проблеми вследствие на дъждовете в областта.