Младата жена си е извадила медицинско свидетелство от Съдебна медицина в родния си град Бургас, от което става ясно, че побоят е извършен на 11 април около 0.30 ч.

При прегледа съдебният медик д-р Янков е установил, че 20-годишната Десислава е с кръвонасядане и изразен травматичен оток на устните и множество кръвонасядания по лицето, крайниците и тялото.

По неофициална информация, причината за побоя, който е станал в къщата на Вълев в Ямбол, е ревност. След тържество по случай рождения ден на сестра си, ловецът на мигранти грабнал телефона на приятелката си с намерението да прерови съобщенията в него.

Тъй като апаратът бил заключен и се отключвал само с пръстов отпечатък, Динко повалил Десислава с удари на земята, след което взел пръста й и го поставил върху телефона. След това ловецът на мигранти извадил нож, заключил приятелката си в банята и се опитал да отреже русата й коса.

От Областната дирекция на МВР в Бургас съобщиха за Дир.бг, че битата Десислава е подала официална жалба в полицията днес. Преписката по случая ще бъде изпратена по компетентност на Областната дирекция на МВР в Ямбол.

Пред бургаския сайт "Флагман" Динко Вълев категорично отрече да има нещо общо със състоянието на приятелката си Деси.

"Каква Деси?! От вас чувам. В Чикаго съм! Вие луди ли сте?!”, бяха единствените думи на ловеца на мигранти.

Пред "24 часа" пък Динко Вълев каза, че приятелката му е паднала, защото винаги е пияна и дрогирана, но иска да обвини него.