Преди няколко дни, докато заедно с Бойко Борисов откриваха театралния сезон, Рашидов заяви: "Премиерът е мой началник, аз съм длъжен да му се подчиня, тъй че нямам никакви поводи да му се подмазвам. Аз трябва просто да му казвам: "Да, слушам!", ако мога да върша работа и за това съм се цанил. Той е мой работодател, въпреки че някои хора си уредиха живота, докато му се подмазваха, докато мен ме плюеха".

Три дни по-късно лидерът на БСП Сергей Станишев иронично го поздрави за  куража да каже, че който се подмазва на Борисов, си урежда живота, но го призова да посочи конкретни имена.

Още на следващия ден Рашидов отговори с официално съобщение: "Станишев да не се упражнява върху думи, извадени от контекста на мое емоционално изказване, защото от подмазване и сервилничене се облагодетелстваха кръгове около него, дори и собствената му жена, чрез широко известния случай "Хохегер". Исках да кажа, че не съм от тези, които чрез подмазване си уреждат живота, а обратното – по време на тригодишния си мандат във финансов план съм понесъл само лични загуби, поради факта че не мога да работя и продавам своите скулптури и че усилията ми в министерството отнемат цялата ми жизнена енергия".
Министърът беше категоричен, че извадени от контекста и употребени в политически спекулации, думите са били използвани от лидера на социалистите по нечестен и непочтен начин.

"В продължение на няколко дни с всички средства и на социалните мрежи и сайтовете те ще събират мотивирани номинации. След това ще дадем възможност на максимален широк кръг граждани на нашата държава сами да кажат в крайна сметка кои според тях са тези хора", заяви днес Явор Гечев от младежкото обединение на БСП, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта, че Рашидов се изтървал и казал една публична тайна, която витае в държавата от много дълго време насам.
Гечев призова хората да не се ограничават анонимно или публично да дават своите становища за това "кои са тези хубостници, които в крайна сметка изяждат нашите и вашите пари". А иначе младежите на БСП изказаха съболезнованията си на министъра, защото според тях той е бил сериозно "наритан" и той не можа да каже и второто изречение, след като каза първото.

Гечев разказа и един от многото вицове по този повод: В един от огромните джипове, в които се вози премиерът, са той, Цветан Цветанов и Мирослав Найденов. Пътуват из страната и по едно време виждат огромен чисто нов завод. Борисов пита: На кого е този голям хубав, модерен завод? Двамата министри му отговарят: "Ваш, г-н премиер". Пътуват по-нататък и виждат чисто нов, европейски логистичен център. Премиерът пак пита: "На кого е този логистичен център?" Цветанов отговаря: "Мой, г-н министър-председател". Пътуват още и виждат страхотна ферма, реализирана по европроект. Борисов пита: "Абе, на кого е тая страхотна ферма?". Найденов отговаря: "Моя, г-н премиер". Доволно, министър -председателят възкликва: "Ех, само ние работим в тая държава!"