Така коментира премиерът Бойко Борисов решението на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург, който осъди България за нарушаване на правото на живот на Тодор Димов-Чакъра, който загина при спецакция преди 9 години.
В решението на ЕСПЧ премиерът поименно е споменат не просто като участник, а като ръководител на полицейската операция.

През декември 2003 г. Димов се бе барикадирал в дома си в Харманли и в продължение на часове стреля по полицаите. По заповед на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов той бе обстрелван с гранатомет, а после следствието прие, че той сам се е взривил с ръчна граната. Действията на полицията са били напълно по устав, приеха последователно разследващите, а после и военният съд.

Нарушенията, които ЕСПЧ констатира, са за неприлагането на стандарта за "абсолютната необходимост" на употребата на сила, както и заради неефективното разследване, което не е изследвало въпроса за употребата на сила.

Днес Борисов заяви в отговор на журналистически въпрос в Министерски съвет, че не се чувства отговорен за смъртта на Чакъра, предаде "Фокус".

В материалите по делото в Страсбург е цитирано негово интервю пред в."24 часа" от 19 май 2004 г., в което заявява: "Потвърдих, че аз съм дал заповедта за стрелбата. Според мен сме действали абсолютно правилно и ако отново се наложи такава ситуация, ще действаме по същия начин. Ако има някой виновен, това съм аз."