Сутринта в интервю за bTV Дянков заяви, че често има спорове с Мирослав Найденов и се налага тези конфликти се решават с намесата на премиера. Финансовият министър обаче избегна въпроса дали ще бъде сменен Найденов.

Оценки за министрите мога да давам само аз и Изпълнителната комисия на ГЕРБ, категоричен бе по-късно Бойко Борисов пред журналисти след откриването на кръговото кръстовище край Трапище, съобщи БТА. На откриването бе и самият Найденов с министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски.
Ако си е позволил наистина да дава оценка на министър Найденов, той ще си отиде преди него, отсече премиерът по адрес на финансовия министър.
"Ние цяла година обираме пасивите на финансовото министерство и на Симеон Дянков, а министър Найденов се справя прекрасно. Оценката ми за всички министри е прекрасна", допълни той.

"Министър Дянков като какъв дава оценка на министър? Защото ние като партия цяла година се опитваме неговите грешки да покриваме и да поправяме в парламента", цитира премиера и "Фокус". 
По думите му, парите, които усвои Министерството на земеделието и фонд „Земеделие”, са с 55% повече от предишната година.
"В земеделието влязоха милиарди, докато не мога да кажа същото за Министерството на финансите. Истински се надявам да не е казал такава глупост. Защото Найденов ще си отиде след него. И много бързо ще се оправя с него, ако е казал подобно нещо през главата ми", ядоса се Борисов.

В телевизионното интервю сутринта Дянков бе предизвикан от коментар на водещия, според когото: "Мирослав Найденов обикновено казва, когато има някакво напрежение със Симеон Дянков "премиерът е този, от когото приемам аз оценки" и само дето не довършва – „Дянков да си гледа работата”.
Тогава Дянков заяви: Въпрос на време, според мен, е да спре да ги казва тия неща.
На въпрос „ще го сменяте ли”, той отговори: „Не е моя работа да го сменям. Просто казвам, че имаше друг министър (бившия транспортен министър Александър Цветков - б.р.), който така се опитваше да избяга по тъч линията с коментари, че не е, не е сега време да се реформира, ще бъде тежко, ако се реформира. Той вече не е министър".

Един от последните поводи за напрежение между Дянков и Найденов бяха средствата за земеделие в новия бюджет. Преди месец пък  Сметната палата отказа да завери финансовия отчет на Министерство на земеделието и храните основно заради липсващия отчет за хидромелиоративните съоръжения.

Дянков коментира и социалния министър Тотю Младенов, когото също е критикувал неведнъж, като каза, че последният вече е разбрал, че това е правителство в център-дясно и е заел правилна позиция.