""Абсолютно съм убеден, че във времето до 20.00 часа в ресторантите не трябва да се пуши. Разбира се, когато приехме тази забрана, ми се виждаше прекалено, ако има отделно помещение в ресторанта, което не пречи на останалите, и някой иска да пуши, да трябва задължително да излиза навън. Затова може би най-правилното е, след като е толкова важна темата и толкова се коментира от обществото, да се повдигне в парламента и нека да я обсъдят", каза Бойко Борисов по bTV.
След 22 ч. всеки човек, който е отишъл на ресторант със семейството си, се прибира вкъщи. Всеки работещ човек, добави той. 

Все пак той каза, че не е мерило дали нещо е правилно.
"Когато ми се пуши, пуша. В МС излизам на терасата например. Не пуша в кабинета, отивам на терасата. Ако има частно парти, давам пример за Тошо Тошев, беше поканил много хора за рождения си ден и ме попита добре сега мога ли да си запаля една пура. И вика: аз ще си запаля. Аз си тръгнах на 7-мата минута. В мое присъствие няма как да си запалиш, защото трябва да извикам или да те глобят или да глобят заведението. И си тръгнах след официалната част", разказа Борисов.

По думите му, цитирани и от "Фокус", би могло да има отмяна на пълната забрана за тютюнопушене, ако има отделно помещение, но парламентът да го обсъди.

През идващата седмица здравната комисия в НС ще разгледа предложения законопроект, връщащ стария режим за пушене - с отделни зали.
Убедена съм, че членовете на ГЕРБ в комисията по здравеопазване в парламента няма да подкрепят отмяната на забраната за пушене, коментира преди два дни председателят на комисията д-р Даниела Дариткова.

Да се разреши ли пушенето в заведения след 22 часа?- Анкета