Коментари - Премиерът допусна отмяна на пълната забрана за пушене | dnes.dir.bg
назад

Премиерът допусна отмяна на пълната забрана за пушене

Възможно е забраната за тютюнопушене да бъде смекчена - да се въведе "късно" пушене в заведения или да се върне старият режим - с отделни помещения. Това се подразбра от думите на премиера Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът допусна отмяна на пълната забрана за пушене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

твърдо съм против тютюнопушенето в заведенията на закрито!!! на когото му се пуши да ходи навън и да си пафка колкото си иска!

Прав сте. Говори се още, че оборотът им е паднал от това, че след забраната рязко е намаляло търсенето на цигари /без бандерол!/ в заведенията и май това е, което им бърка най-осезателно сметките.

днеска има, утре нема ,днеска има, утре нема.......

След това можем да разрешим шофирането с превишена скосост и алкохол в кръвта след 22:00 часа. Защо да ограничаваме правата на алкохолици и мамяци? Пък и както разбрахме нормалните работещи хора след 22:00 часа вече са се прибрали в къщи да си почиват...

тъжна история е наистина

Пушач съм и ви го казах още преди десетина дни-спокоен съм вече,забраната ще се вдигне.Бе коментар към статия,в която тиквата твърдо бе заявил,че забраната няма да падне.Доста минуси бях посъбрал тогава...

СКАПАНА ДЪРЖАВА,СКАПАНИ ЗАКОНИ...В ЧУЖБИНА ВСЕКИ СЛЕДВА ЗАКОНА,ТУК СЕ ЧУДИМ КАК ГО ТЪПЧЕМ..

Цигарите вредят на здравето на хората и струват скъпо на здравната система. Наркотиците също вредят на здравето и направо убиват, а лечението им също е скъпо и се поема от държавата. Разликата е, че като пушиш, вредиш не само на себе си а и на околните ... т.е. вредата е по-голяма и по-опасна (страдат и деца и непушачи). Наркотиците са забранени абсолютно и то на цялата територия, да забраним и цигарите и да се приключи веднъж за винаги. Точно след 10 години, никой от подрастващите няма да пуши и няма да има такъв проблем..... повече.

Нормално за милиционера, в началото издува мускули, Станишев е виновен, Аз,Аз, Аз, взема необмислено решение, после преспива и отново връща старото!! Ако това е министър-председател,особенно след спането и хъркането му в Норвегия, аз съм космонавт!!

ебал сум ви всичките аз сум пушач и искам да се пуши навсякаде!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Влизам в бар и ги питам: - Тука пуше ли се ? - Не ?!! Забранено е ! - Тъка ли ? - попитах аз и им показах 50 кинта, - А това са вашите пари , които ще си останат мои !

Чудесно. Можете да ги похарчите за нещо хубаво като например подаръци за семейството си за Коледа или да ги сложите настрана за почивка за семейството ви...

Да, можем да ги спестим, за да отидем да сипопушим на воля в Сърния, Румъния, или Австрия, че са ни наблизо :)

Да ама Не ! ако с тези пари си възнамерявала да си купиш обяд, или да си поръчаш питие, очевидно няма да го направиш на улицата, където ще трябва да си изпушиш цигарата. Т.е. ако ти се яде или пие в заведение, пак ще отидеш там и ще им оставиш парите .... Забравих да кажа, че спестяващите от цигари имат по около 150 - 200 лв. в повече всеки месец, които спокойно могат да оставят в бар или магазин.....

50 лв в кафене? Откъде намери 50 лв за кафе и за цигари. Сигурно голяма заплата вземаш.

Влизам в бар и ги питам: - Тука пуше ли се ? - Не ?!! Забранено е ! - Тъка ли ? - попитах аз и им показах 50 кинта, - А това са вашите пари , които ще си останат мои !

Това с отмяната на законите го има само в България.Само на българина му е необходимо време да свикне с нов закон.Затова в Страната ни цари беззаконие-на лягане законите са едни,на ставане-други.Сами си заслужаваме сегашното положение!!!

В германия отпадна забраната :) На летището във Виена - кафенетата, в които се пуши са препълнени... Хайде, ходи в планината на чист въздух, защото аз си искам нормалните срещи с приятели - пушачи, там където се пуши!!!

ти кога си бил там?Преди доста години беше така!Вчера не пушеха?Да не би да е бил ден на национален траур ?

Много е хитър и усеща, кога какво да каже признавам му го. Ако не беше толко алчен и ако беше дал кардбланш на хората в тая криза да живеят без полицейщина сигурно щех да гласувам за него....

И това ако е премиер,сутрин каже едно,а вечерта друго,а сутринта като се събуди трето.С това ще му запомним управлението на което се вижда края.Дано не е така непостоянен в любовта.

тъкмо начин да разбере кой му е приятел и да се откаже от 'неистинските'.

Добре де нали искахте заведения без тютюнев дим за да не си тровите здравето и това на децата , стринката ,лелята и т.н. Защо не ходите тогава ? Защо всички еко- патриоти си седят вкъщи ?

Глупендерчо, искам да ти кажа че заведенията са ФРАШКАНИ. Ти явно гледаш само някакви дупки където си влизал да пушуш като комин докато си пиеш кафето, за да не измръзнеш.

Трябва да се отмени забраната за пушене и през деня.По вероятно е българина да се разболее и умре от студ излизайки на вън да пуши ! Срамно някой да ни манипулира по този начин, да не говорим за тези които умират от ГЛАД! Срамно е господа управляващи това е новият ви план наложен от ЕС да ни унищожите! Защо ни унижавате !??

Зала за пушачи и зала за не пушачи,нека всеки да има избор.Но най-интересното е,че всички мрънкащи НЕ пушачи,идваха в нашата зала, и тогава не им пречеше дима,а сега само мрънкат!!!

Ами ние сега къде сме? Всяка вечер на бар и на заведение... А ти къде си?

нямам търпение да дойда в бг около празниците за да видя кои точно заведения са се изпразнили след забраната за пушене, щото ми се струва некво нереално. Ше направя организиран тур на определени места в София и ше ги срвня с преди - аз като пушач, не мога да повярвам, че решението за излизне и социализиране всъщност е било желание да пуша вътре...

по-лесно веднага ти казвам кои заведения да обиколиш: Хепи, Виктория, Дивака, Дон домат, България, Под липите, Синият лъв, Мама миа. всичките бяха средностатистически, оборотни заведения:) ще забележиш отливите.

точно тези никога не са ми били в графика за обиколки, но не си ли помислял, че отлива се дължи и на намалената покупателна способност като цяло?

Преди2 дена бях в Под липите. Не се пуши, всичко беше резервирано и се напълни, така че айде по-леко с лъжите.

В салона с всички клиенти да не се пушил в никакъв час. Само на обособено място със силна вентилация

Kalin

Ако един не пушач е собственик на заведения в обстановка на свиващи се доходи,криза,скачащи цени......няма ли да иска вариант при който хора готови и имащи необходимите средства да посетят едно заведение независимо какво е то биха го направили?Преди кризата си имал 100 клиента.Сега са 40 примерно.Да но от тия 40 има една част които забраната възпира да влязат.Какво би направил този не пушач собственик на заведение?Определено не това което стана с тази тотална забрана.Би направил помещения за двете групи -само така може да оцелее .Нормални неща но тия които не се пържат на тоя огън лаят ли лаят!А и още нещо и едната и другата група има право на приятно и уютно место което да отговаря на тяхните навици и желания щом си плаща за това.най лесното е да се каже -като не ти изнася стой си в къщи.

това са пълни глупости! който ходи по заведения си ходи независимо дали се пуши или не!

ОТМЕНЯМ: Да се пуши от 08.00 до 22.00 часа навсякъде- възраст 40-60 години и повече... НАРЕЖДАМ: Да не се пуши след 22.00 до 08.00 часа - възраст от 18 до 40 години - по здравословни причини !

какво значи БИ направил, а какво е правил през последните 3 години когато трябваше да инвестира във вентилационни системи, е криза е ..........не може вечно да се печели

Адашът ще се врътне на 180 градуса и по този въпрос, както му е реда. Че той е свикнал да се върти като ... около пилон. И го прави като истински твърд мъж. Убедително, бързо и качествено. Само не зная дали някога е чел в училище или в школата на МВР приказката за лъжливото овчарче!

kgb777kgb

Тежки комплекси ви тресат това непушачите !!! Истината винаги е гадна и за съжаление поражда омраза !!! Никой , за повече от месец коментари не ми отговори НОРМАЛНО на един прост въпрос : Ако има отделни заведения за пушачи и непушачи КЪДЕ ВИ Е ПРОБЛЕМА ??????????????????? Аз знам отговора и той така ви съсипва , че плюнките хвърчат през монитора !!! Истината е че заведенията НЕ желаят да бъдат за непушачи , защото фалират !!! Ако сте толкова много / което е ПЪЛНА лъжа/ кой собственик ще се лиши от такава клиентела ??? Ако заведенията за непушачи са пълни кой ще си затрие бизнеса , за да го направи за пушачи ??? Просто истината е такава , а вашата злоба само ще ви съсипе душите , толкова негативна енергия не можете да изчистите и за 5 живота !!!

на тоя въпрос е отговаряно многократно, но ти явно не искаш да четеш - 1. ако има заведения и от двата типа, тва ше убие честната конкуренция - не мога да твърдя кои ше са пълни и кои празни, но факт е, е ше са изложени на различни режими, което ше постави едните в по-добра позиция. второ решението за забаната е изключително морален и здравословосъобразен, а не икономически и няма смисъл да изтъквате такива аргументи, щото те не стоят пред здравословния начин на живот и никой не е въвел забраната за да докара повече печалба на баровете, както и баровете не могат да решават морални въпроси на нацията. 3. наличието на каквито и да е изключения или частични разрешения в бг е глупаво, защото всеки умник почва да се хваща за тях и да заобикаля правилата, няма строг контрол и всичко продължава да се върши в сивата зона между закона и нарушението...надяам се сега ше си го софтпринтнеш за да спестиш хартия, но и да си го имаш, когато те удари деменцията пак....

kgb777kgb

Нещо да не си се объркал ! Това не е конгрес на партията ! Живеем в 2012 година и ВСЕКИ има право на избор !!! Ти откъде се пръкна такъв разбирач , че да казваш на хората кой , как ще бъде ЗАДЪЛЖАВАН да си пази здравето ????? Ти май ми се правиш на някакъв партиен секретар , дето ми говори за социалистическия морал ???? Сега да те върна на земята - МОГА и ЩЕ правя каквото си искам БЕЗ да преча на останалите !!!!! ТОЧНО за това говоря за отделни заведения - аз НЕ ЖЕЛАЯ да преча на непушачите !!! А ако някой непушач на всяка цена иска да се ЗАВРЕ при пушачите проблема си е негов !!! И социалистическите ти тъпотии за убитата конкуренция са смешни - точно в това едни да западат , а други да просперират е конкуренцията !!! Ще останат тези , които могат да се справят !!! Точно забранителните режими и унификацията убиват конкуренцията !!! За моята особа не се притеснявай ! Когато реша да ходя по заведения просто с приятели затваряме някое заведение / ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на приятел за да не ни отровят и всичко да е 6 / слагаме табелката " Частно парти " и такива като теб само гледат тъжно през витрината !!!

какво значи БИ направил, а какво е правил през последните 3 години когато трябваше да инвестира във вентилационни системи, е криза е ..........не може вечно да се печели

Да се разреши целодневно пушене,с отделни зали!

Има ли смисъл да го обсъждаме? link Найлоновата колиба за пушачи е препълнена, а в уютното заведение няма нито един клиент. Правете си изводите.

Колеги, тоз тук спецсеминар вече го правим няколко пъти, а да го оставим на Брюксел, Москва или Вашингтон. Малка държава сме, трябва ни помощ от по-големите:)

Не виждам никакъв проблем да се върне старото положение (което кой знае защо се отмени) - заведения за пушачи и такива за непушачи, или в по-големите отделни зали. Кому пречеше това положение? Освен на разни комплексари, които в това разграниение видяха начин да налагат своето мнение върху всички. Аз пуша, това е мой личен избор. И както се съобразявам с непушачите, така искам да се съобразяват с мен, а не да ми налагат своето мнение. Всеки пълнолетен човек може сам да решава и да избере кое предпочита. В момента дискриминирани са пушачите. Защото, видиш ли, непушачите искали да влязат в кафенето, в което се пуши, но било непоносимо . Ами да не влизат. И аз не влизам на места, в които не се пуши, независимо колко искам. Аз съм твърдо ЗА връщане на старото положение.

Пример: Пицария. Две зали - за пушачи и непушачи. Вратата между двете зее широко отворена - минават сервитьори. По-пълна е залата с непушачи - има малки деца. От вратата нахлува остра воня на цигари. Чудя се какво ям - пица или пепел от цигари? Говори ми сега колкото си искаш за толерантност!

...а на практика беше точно обратното - влизаш в заведение с две зали: тази за пушачи е претъпкана а в тази за непушачи има двама трима души... Явно не си ходил по заведения и преди!

Знаеш ли колко вредни са пиците? Я бягай на баничарницата да удариш една доза извара, и да я платиш като сирене!

яж ми хикса, ок?

АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ! Аз не съм пушач, но мразя да ми налагат излишни правила и особено да ми ЗАБРАНЯВАТ, точно, както преди 23 години... Така се започва със забраните - за пушене, за пиене, за музика, за филми, за дрехи, за книги, за мисли, за чувства и така докато един ден не осъзнаеш, че си напълно окован във веригите на тоаталитаризма и безумието на догмата....

Румен

Забравил си дрогата, насилието, непристойното поведение. А пък 10-те божи заповеди съдържат само забрани! Без правила се стига до свободия! И ако се чувстваш напълно свободен да ми праснеш един по носа, държа да ти напомня, че твоята свобода свършва там, където започва моя нос!

Ей, луди ни напpавиха, ама си го заслужавамел ние си ги избpахме - сега нека ни се подигpават!

НЕ може да има такова животно - ВСИЧКИ помещения за непушачи!! Както има мъжка и дамска тоалетна, така трябва да има и места за пушачи и места за непушачи. Наскоро отказал цигарите след 55 годишно пушене индивид!!

Ами да разрешат наркомани да се боцкат по масите по тази логика.

Kalin

Нещо саррказама ти куца.Говори се за легални и достъпни продукти за всички лица над 18 години!!!

Това с таксата също е вариант. Всеки собственик на заведение ще се напъне и ще я плати, защото това ще го върне в бизнеса. Заведението му ще се напълни отново. В противен случай го чака фалит.

Предлагам за един месец всички НЕПУШАЧИ да не посещаваме заведенията и тогава ще ги видим ресторантьорите как ще плачат,защото напушещите сме повече.

Вие може и да сте повече, но не консумирате нищо или почти нищо. Всеки собственик на заведение ще предпочете пушачи за клиенти. Който е имал общо с ресторантския бизнес знае за каво говоря.

Пушач на една кутия цигари и едно кафе.

Още преди въвеждане на забраната имаше заведения само за непушачи. Познаваха се по това, че са полу празни, събираха "чайчовците". Ние казваме чайчовци на непушачите, които висят цял ден в заведението на един чай. След въвеждане на забраната в заведенията останаха само чайчовците. Няма как да си плащаме наемите само с такива клиенти. Искаме си стария режим и старата клиентела.

ти си тъп човек

Като гласуваха закона да се кара и лятото на фарове бях на път да оттегля подкрепата си за ГЕРБ, но сега откажат ли се и от забраната за пушене определо ще гласувам против ГЕРБ. Аман от глупави решения и лобизъм към големите приближени на властта.

Kalin

Кви дребнички неща влияят на избора ти.Виж-срива на икономиката,безработицата,високите цени,ниските доходи,престъпноста,липсата на переспектива пред младите,ниските пенсии......кво значение има-важното е да се кара на фарове и да не се пуши по завeденият.Жалка картинка си.

Значи в описаните от теб има вина и глобалната икономическа криза, а не само правителство. Както и да е, но малките малоумни неща обръщат колата за съжаление, а всеки ден когато си светвам фаровете се сещам за ГЕРБ, а имам работа и нямам проблем с доходите.

Аз съм глупак! Как можах да гласувам за ГЕРБ? Пълен тъпанар съм! На конкурси за работа навсякъде ми казват, че имат човек от ГЕРБ и че няма смисъл да се надявам, а сега и тази отмяна на чистия въздух в заведенията. Вече не се трае

Тъкмо щях да отказвам цигарите и видях статия за Костов! Не пуши, не пие, вегетарианец, говори си с теменужките! На него ли искам да приличам? Отворих нов пакет цигари!

Абе ти изпуши и 10 пакета ако искаш, ако искаш ги пуши по 5 наведнъж - ама спора е да не обгазяваш околните, не ни боли фара дали пушиш в някой кенеф или на полето..

Kalin

;-)Акцизи данъци разрешителни......а сега и патенти.Браво бе....вземи се свържи с Дянков;-))

не мога да разбера само едно-как е възможно да се бунтувате за това, а да не скачате когато е наистина наложително-заради ниските пенсии или каквото и да било друго(със сигурност има за какво да се бунтуваш в тази дурява/. аз сущо съм пушач и нямам нищо против забраната. помислете- пушите по-малко, стоите по кафетата по-малко харча пари за цигари по-малко.

Kalin

Странни навици имаш.Като пушиш ти е по приятно да го правиш на балкона или улицата ли?Ми откажи ги тогава.

След тези "факти" по-горе! Освен да ти заявя, че с профани не говоря! Намери си друг идиот, който да убеждаваш, че всичко е заради хитлер! Или ако може поне отиди до онкологията!

Да иде човек там където не се пуши , само че когато пушенето е разрешено , просто няма заведение , в което да не се пуши . Причината е много проста , когато има разрешение за пушене , ако някое заведение е само за непушачи , тогава би загубило клиентите пушачи . Обикновено всички компании са смесени (пушачи и непушачи) и пушачите никога не искат да се съобразят с непушачите и да отидат на място , където не се пуши . Непушачите винаги отстъпват за да не се разваля компанията и ходят по гайдата на пушачите . Когато пушенето е забранено във всички заведения , тогава тази дилема отпада и всички избират заведението , което им дава най-добро обслужване и емоции . И не казвай , че хората спират да ходят по заведения защото там вече не се пушело . Аз поне не познавам пушачи отказали се или дори намалили излизането си по заведения (въпреки , че в момента контактувам с тях от разстояние , достатъчно виждам какво правят ) Всичките ми приятели пушачи продължават начина си на излизания , който имаха преди забраната .

10 начина да Ви манипулират 1. Отвличане на вниманието. 2. Създават се проблеми, а след това се предлага начин за решаването им 3. Методът на постепенното прилагане. 4. Отлагане на изпълнението. 5.Отношение към хората като към малки деца. 6. Да се атакуват емоциите на човека в по-голяма степен, отколкото мисленето му. 7. Да се държат хората в неведение, като се култивира посредственост. 8. Насърчаване на гражданите да се възхищават на посредствеността. 9. Засилване на чувство за вина. 10. Да се знае за хората повече, отколкото те самите знаят за себе си.

Раци се варят, като се слагат в нормална вода после се пуска котлона. Водата бавно достига температурата докато се сварят. Никой не може да отговори на въпроса защо не се слагат в предварително завряла вода. Второто би било по хуманно.

Ако пак разрешат пушенето на закрито, под каквато и да е форма , губят изборите безвъзвратно.

Kalin

Те ги губят и в двата случая.Само идиот би се повлиял в гласуването от този казус.Има бая по важни-безработица,галопиращи цени,ниски доходи.......Дали да се пуши или не в заведенията е някъде ама......много много след тия проблеми.Но тъпи пушачи и не пушачи има ако заради това ще решат кой да подкрепят в изборите и кой не!

Всяко зло за добро. Време е да направя малко икономии като спра да ходя по заведения.

Kalin

Що сега не излизаш от тях ли?

Хахаха , ти сериозно ли ? Ти явно не си виждал бели дробове на пушач .

да се пуши след 22 х това е правилно ида има заведения за не пушачи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мими този филм остаря. Никой не го гледа.

Kalin

Плоска е защото не пее твойта песен ли?Ми разни хора разна музика харесват;-)))ти си слушай твойта там където тя е модерна другите тяхната!!!

Закона си е закон. За сега е в сила и трябва да се спазва! Обаче този закон както изглежда, ощететява едни 49 % от българските граждани! Значи не е добре, след като имаме равенство в рамките на статистическата грешка! Нещо трябва да се промени и разумните хора трябва да измислят начин за удовлетворяването на интересите на тези две големи групи! Разумно е решението за зони за пушачи и не пушачи, но да се увеличи контрола, като се стигне дори за затваряне на заведения! Чисто и просто. От дискусиите излиза, че непушачите се оказаха големи диктатори! Преди ако можех да ги съжалявам, сега направо съм изумен! Бяха едни тихи и скромни, не правеха забележка на пушачите, седяха на края на масите и молеха да бъдат с тях! Сега виждам едни озверели и нахъсени хора, които удрят по масата и не са склонни на компромис! Предлагам да се направи пилотен проек, и да се разрешава на заведенията едно по едно да избират режима си!

Истината е, че никога непушачите не са били това, което сме мислели и виждали. Истинското им лице е това, което виждаме /четем/ във връзка с тези дискусии. Направих си вече изводите и ми е пределно ясно, че хора, които ползуват такива грозни ругатни когато са анонимни и скрити зад мониторите не мога да бъдат тихи, кротки, стойностни и най-вече не могат да бъдат приятели. Предстои редукция. Никога повче няма да допусна на масата ми да седи непушач. Не може да яде и пие с мен, а да ме мрази. Те се оплакват тук /ама само тук/ от дима, а аз се оплаквам от негативните им мисли към мен - канцерогенни са. Все едно ми е вече дали ще отпадне забраната. Ако остане, аз както почти всички, НЯМА да вляза в заведение. Ако отпадне за определени часове е пълна тъпня по отношение и на двете групи. Ако има разделение на заведенията си обещавам, че на моята маса НЯМА да седне непушач, все едно колко е хрисим. Всякакви други контакти може да има, но не и такива, свързани с ядене, пиене и забавления, вкл. кафепиене.

Така е!

Боко популиста. При него няма назад, а има кръгом и пак напред.