Борисов каза, че единствено вътрешният министър Цветлин Йовчев се опитвал да прави по-добри неща, "но явно го натискат чисто партийно, за да провежда репресии към протестиращите".

"Показаха, че нямат кадрови потенциал, нямат подготвени кадри, излъгаха избирателите, като им говореха, че още от първия ден ще строят „Белене”, излъгаха, че от първия ден ще увеличат работните места – безработицата се вдига", каза още Борисов, цитиран от "Фокус".

Вчера премиерът Пламен Орешарски отчете пред журналисти, че в първите сто дни управление правителството е успяло да освободи страната от страха. 

На въпрос към Борисов дали няма нещо добро в управлението на Орешарски, той каза: „Че откриха нашите обекти, които построихме”.

По думите на бившия премиер всички приети социални мерки са такива, че засягат следващата година. Той допълни, че пише двойки на всички министри.

Управлението тръгна по най-лесния начин, взимайки кредити, и опитвайки се да си купи подкрепа, но без да обяснява, че временното благосъстояние на част от българите, е всъщност назаем взети пари”, посочи лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов, когато управляващите говорят какво ще направят в бъдеще време, това е само със заемни пари, които след това българите трябва да връщат. 

"Най-скандалното за мен е да искат такси от магистрала „Хемус”. Това искаха да направят с „Тракия”, добре че ние дойдохме и само с 20 % от българските пари ги построихме”, добави той.

Фейсбук, Туитър и сватбата

Бойко Борисов съобщи пред журналистите в парламента, че е изпратил "молба до Щатите да ми възстановят профила във Фейсбук". Миналата седмица профилът на бившия премиер в социалната мрежа беше блокиран след атака от докладвани нередности. 

Всички профили, които има в момента, са абсолютно фалшиви. Само в Туитър е истински”, добави той и посочи, че там се е писал с двойно „s”. 

В коментар на негови думи по-рано, че ще се ожени, след като няма да е премиер, Борисов каза: „Аз пак ще съм, така че след това”.

ГЕРБ срещу МВР

По-рано днес от партията на Борисов обвиниха управляващите в полицейска репресия, тормоз на протестите и че връщат България в тоталитарния комунистически режим. В декларация от ГЕРБ настояха за отговорност от вътрешния министър и поискаха той да бъде изслушан в парламента. 
Цветлин Йовчев обаче заяви, че всички проверки на протестиращи са в рамките на закона.