Симеонов е внесъл искова молба в Бургаския окръжен съд на стойност 35 000 лева, съобщиха от партията.

Причина за делото са изявления на Сидеров по различните медии, в които той "обижда и нарича с вулгарни думи и квалификации" Валери Симеонов. В исковата молба са посочени точните изявления на лидера на "Атака" и изразните средства, които е използвал, но не се изброяват в съобщението.

Волен Сидеров премина всякакви граници. В една цивилизована държава това е недопустимо. Още по-недопустимо е български депутат да се държи по този начин. Ще си търся правата и ще съдя Сидеров. Редно е той да бъде санкциониран за думите и действията си. Мога да ви кажа, че имам спечелени няколко дела срещу него, ще спечеля и още”, коментира Симеонов.

Заедно се него исковата молба в съда внесоха съпредседателят на НФСБ Валентин Касабов и юристът на партията Християн Митев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също обяви, че завежда дела срещу Сидеров и депутата от "Атака" Венцислав Лаков.

Исковите молби на бившия премиер са заради изявленията на двамата атакисти, че Борисов и заместникът му Цветан Цветанов са товарили на правителствения самолет чували с пари, които пренасяли в Ливан, за да ги депозират в офшорни сметки, и че са замесени в контрабанда, канали за проститутки и наркотрафик.

Преди седмица пък депутати от "Атака" влязоха в схватка в Народното събрание с журналистка от телевизия СКАТ. Те наобиколиха репортерката Мария Цветкова, притиснаха я до стената и настояха да се извини от името на телевизията, че Симеонов е нарекъл българите „лумпени”. Скандалът бе на път да премине и във физически сблъсък, но зам.-председателят на парламента Мая Манолова се намеси и ги разтърва.