Предприемачите у нас - застрашен вид

stat
13:07  |  8 август 2012 | Бизнес / Автор Днес.дир.бг /  
Eдва пет процента от предприемачите са по-млади от 30-годишна възраст Eдва пет процента от предприемачите са по-млади от 30-годишна възраст
Сн.: EPA/БГНЕС

Заради страха от банкрут все по-малко българи се решават да развият самостоятелен бизнес, пише германският в. „Виртшафтсблат”. Предприемачите в България са изчезваща раса.
Според изследване на Българската агенция за насърчаване малките и средните предприятия, едва 5% българите, които са работна сила в страната, са регистрирани като предприемачи.

В страна със седем милиона души население като България има 353 000 предприятия (за сравнение - в Австрия те са 406 000 на брой при 8.4 млн. население). 325 000 от тях са малки предприятия (с максимум двама служители).

Тревожното преди всичко е, че едва пет процента от предприемачите са по-млади от 30-годишна възраст, докато 15% са на 60 години или по-възрастни. След тях идват слаби наследници в предприемаческо отношение- въпреки безработицата малко българи се обръщат към самостоятелен бизнес.Последно в Бизнес


Туристическият бизнес с въпросителни за втори лифт в Банско

Туроператори и представители на туристическия бранш са сериозно притеснени от възможността за изграждане на втори лифт в Банско.