"Ако през 2009 година в доклада на Държавния департамент на САЩ се говори за 90 българи, то през 2010 г. те вече са 164. През април на посещение в България ще бъде директорът на американската агенция за борба с наркотрафика, за да бъде официално обявено откриването на офиса на ДЕА в София. 370 тона хероин годишно се произвеждат в Афганистан, една част от тях тръгва и по балканския път", отчете Цветанов, цитиран от БТА.

Според Браунфийлд откриването на офиса на американската служба за борба с нартокиците ДЕА ще спомогне и на България в лидерската й роля в региона при борбата с трафика. "Очакваме още по-задълбочено сътрудничество в следващите години. Когато си сътрудничим - всички печелят, когато не успяваме, единствените, които печелят, са престъпниците", посочи помощник държавният секретар на САЩ.

Той определи България и САЩ като жертви на трафика на дрога, трафика на хора, прането на пари и киберпрестъпността.
По-рано днес стана известно, че служители на реда са заловени при национална акция и заснети със скрити камери от агенти под прикритие на Дирекция "Вътрешна сигурност" докато вземат подкупи.

Процесът срещу олимпийския ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски, който бе арестуван в Бразилия с кокаин в края на миналата година, ще започне на 6 март. Той твърди, че е невинен и е бил натопен.

Преди дни пък българин с кокаин в стомаха беше открит мъртъв в Салвадор.