Това съобщи за „Фокус” Валентин Бянов, председател на Българския съюз на товарните превозвачи. Той не каза дали има пострадали при инцидента.

„Лично звънях на консула, който е в Атина, и съм съобщил за проблема – режат гуми, брезенти, трошат камионите, но тотално ги натрошават", обясни той. По думите му нашите шофьори се чудят какво да правят – дали да не оставят камионите и да се приберат в България. 
В момента има още три камиона на това място, където са запалени камионите, добави Бянов.

Инциденти станаха междувременно в Гърция между силите за борба с безредиците и шофьорите на тирове, които стачкуват от две седмици, пише АФП, цитирана от БГНЕС.

Около 150 шофьори, събрали се от сутринта в Пирея, искаха да попречат на камионите със стоки да напуснат фериботите, пристигнали от Родос. Те хвърляха камъни срещу полицаите, които ги изблъскаха с щитовете си.

Някои от протестиращите решиха да засилят протеста си след приетия в сряда закон от парламента, който предвижда отваряне на сектора за конкуренция, както искаха Европейският съюз и Международният валутен фонд.

Реформата предвижда драстично намаляване на цените на лицензите, като за първи път от 40 г. ще се предоставят нови лицензи на по-ниски цени. Тя е част от мерките за ограничаване на разходите, целящи да възстановят финансите на страната, която е в бюджетна криза, в замяна на заем от държавите на еврозоната и от МВФ за 110 млрд. евро.