Самоличността на 20-годишния безработен Магомед Евлоев, който на 24 януари се самовзриви и отне живота на 36 души, беше установена в началото на месеца. Днес
ДНК-експертизата на останките на терориста са потвърдила, че именно той е атентаторът, предаде Интрефакс, цитирана от "Фокус".

В ареста за срок от два месеца сега ще останат брат му и сестрата му  – Ахмед (на 16 г.) и Фатима (на 22 г.) Евлоеви, както и 23-годишният Умар Аушев от същото село – Али- Юрт, съобщават ИТАР-ТАСС и Интерфакс, цитирани от БГНЕС. Срещу тримата са повдигнати обвинения в тероризъм, убийство, незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. Смята се, че Аушев е придружил Магомед Евлоев до Москва, за да извърши атентата.

Вчера лидерът на ислямистите в Северен Кавказ Доку Умаров пое отговорността за кървавия атентат на летище Домодедово. Във видеозапис той уверява, че ще има още подобни нападения в Русия, докато в Северен Кавказ не бъде създадена независима мюсюлманска държава, управлявана от шериата.
На Умаров се приписва организирането на няколко смъртоносни атентата, откакто се провъзгласи за ръководител на движението "Кавказки емират" през 2006 г.