Повдигнатата отново тема за проекта "Цанков камък" породи спекулации за това, че се готви ново разследване и дори задържане на почетния председател на ДПС.

Самият Доган, който изключително рядко говори, този път веднага направи  коментар пред избран електронен сайт, като заяви, че няма за какво да бъде арестуван. Пред „Епицентър” той категорично отхвърли подобни спекулации.

Вчера и от ДПС официално заявиха, че той никога не е бил консултант на "Цанков камък".

„В ДПС винаги е имало малки раздори, които след това стигат до малки раздели. Но на Ахмед Доган никой не посяга. Информацията за готвен арест е фалшива новина. Тя прераства от нещо като обществено-политически хорър в стил "Знам какво направи онова лято" и завъртяното в социалните мрежи, че след ареста, над Доган ще последва извънредно положение. Самият Доган реагира, а това не е обичайно за него. За първи път той реагира на новина от медиите”, коментира днес пред Нова телевизия Андай, който е главен редактор на кърджалийския сайт "24родопи".

По думите му това е изненадата и означава, че някой иска той да реагира.

Андай обаче прогнозира, че този, който е създал напрежението, ще си го понесе в рамките на месец - месец и половина. По думите му това станало ясно след среща наскоро на трима души, които били много важни. Основното послание след този разговор било, че нещо страшно няма да се случи в държавата.

"Напрежението го създадоха около Цветан Василев – бивши ченгета, които вървят за мозъчно ядро, за мозъчен център. ДПС винаги ще се тресе до такава степен, че след това да се излекува и да върви здравословно напред. Но никой няма да се цели в Доган, защото ако ударят Доган, ДПС няма да го има”, поясни журналистът, според когото става дума за много пари.

Той смята че това, което се случва, е контраатака именно от бившия мажоритарен собственик на КТБ.

Андай коментира и публикация на бившия министър Нихат Кабил, в която пише: "Няма да ви мине номерът, пиленца", очевидно обръщайки се индиректно към тези, които атакуват сега Доган.

"Ако ползваме същата стилистика, тези пиленца, тези бройлери до началото на новия политически сезон ще са станали кило и половина, две и ще отидат за яхния", каза журналистът.

На въпрос защо ГЕРБ внася сигнал срещу „Цанков камък” в средата на август, той отговори:

„Защото са управляващи и някой им е подал удобен пас и те са задължени, мислейки политически, да повдигнат въпроса”.