Центърът на афганистанската столица беше разтърсен от експлозии, чуваше се и стрелба, предаде БТА.
На четири различни места в Кабул, включително и до силно охраняваната щабквартира на НАТО в съседство с американското посолство, са загинали четирима полицаи и двама цивилни.

Ракета е улучила сграда, където се помещава частната телевизия "Толо", а друга падна близо до миниван с ученици. Полицията заяви, че нападателите стреляли от висока офис сграда в строеж на площад "Абдул Хак", който е на около 300 метра от посолството на САЩ, разположено в дипломатическия квартал на Кабул, отбеляза АП, цитирана от "Фокус".

Талибаните поеха отговорност за нападенията. Техен говорител каза, че атентатори самоубийци са атакували афганистански и чужди войници на площада. По думите му бойците са били въоръжени с автомати "Калашников", гранати и са носели пояси с експлозиви. Те са атакували централата на афганистанската разузнавателна служба и са заели позиции близо до дипломатическия квартал на Кабул, посочи Ройтерс.

В Афганистан има около 620 български войници, които изпълняват задачи по охраната на летищата в Кабул и Кандахар. Няма информация за пострадали българи, предаде БНТ.

В средата на август 8 души, повечето от които афганистански полицаи, бяха убити, а 16 ранени, при атака на камикадзета и тежко въоръжени мъже срещу Британския съвет в Кабул. И тогава талибаните поеха отговорност за нападението.