Талибани атакуваха щаба на НАТО в Кабул

Шестима са загинали, а 15 са ранени при атаки на талибаните в Кабул. Една от мишените бе главният щаб на международните сили за сигурност в Афганистан (ИСАФ) в центъра на Кабул, съобщиха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Талибани атакуваха щаба на НАТО в Кабул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Двама полицаи са били нападанати днес по време на служба в пловдивското село Златитрап, съобщават от пресцентъра на МВР.

Ама как така " Талибани" бе ??? Във Култовия пропаганден Хамерикански екшън " Рамбо 3 " ; научихме , че същите тези хорица са " Храбър Афганистански народ " ! Дори и филма завърши така : " Посвещава се на храбрия Афганистански народ " ! А сега изведнъж - Талибани ?!? Не е честно !

Нали уж утрепаха ОБЛ? Ко дирят още там? Нали целта беше да го намерят? Ае да ви се незнае на всички тъпанари дет вярват на НАТО, САЩ и останалите.

НАТО няма шанс и как "стратезите "му, не го разбират. 1/Войниците му нямат никаква мотивация .Единствената им грижа е да оцелеят.Какъв им шанса срещу хора за които живота не е ценност. 2/Точно, водени от стратегията за минимум жертви ,не могат да спечелят територия а са капселовани в точки. 3/Враждебно настроено население.Никакви приказки за свобода и демокрация не ги трогват. 4/Противника е добре снабден с оръжие ,благодарение на контрола върху опиума. 5/Всички съседи са зле настроени /народите/към НАТО-Пакистан,Китай,Иран,ТаджикистанУзбекистан. 6/Противника има огромен боен опит-30 години война. Е,г-н Расмусен? Или г-жо Клинтън?

Американците са в Афганистан за далаверата с дрогата.Хамид Карзай е техен човек.Каква стратегия,каква демокрация,какви $5?Но и талибаните не им е чиста работата:те играят с Пакистан.Против интересите на родината си.Бившият им премиер Гулбуддин Хекматияр извади луд късмет като се покри в дън земя.Никой не го гони като Гаддафи и не го беси като Саддам...

И заради залежите на мед и титаний.

Нато и американската армия могат само да бомбардират отдалече-по земята ги няма никакви.Талибаните ги направиха за смях вече.

Иран да почват да разточват баниците за гостите ;)

Да не вземат да му прегорят тавите на Иран....