Това съобщиха за Дир.бг очевидци на взрива. По-рано през седмицата е бил взривен и ресторантът към "Щастливеца".
Останките от 8-етажната сграда на хотела, която пустееше след няколкото препродажби, все още не са транспортирани. Според непотвърдени данни новият хотел ще бъде 4 или 5-звезден и ще се управлява от "Кемпински".
Последният собственик на сградата беше "Автомагистрали Хемус", зад която стои Веселин Воденичаров, бивш управител на "Ферайнигте Бергбанен България". Това е българо-австрийска фирма, която притежаваше до миналата година съоръженията на пистите "Витошко лале". Впоследствие обаче ги продаде на "Витоша ски" - собственик на всички лифтове в курорта, зад която неофициално стои Първа инвестиционна банка. "Витоша ски" обаче няма интерес от строителство на леглова база.
"Щастливеца" беше култова сграда на Витоша, сподели директорът на Природен парк "Витоша" Тома Белев. Тя е била използвана като хотел до 1983 г., когато започват безкрайни ремонти. В началото на 90-те години на миналия век работници, разярени, че не са получили надниците си, запълнили с бетон канализацията на сградата, разказа Белев, след което тя станала неизползваема. Миналата седмица той е получил проекта на новия хотел от Веселин Воденичаров. Вероятно строителството на хотела ще започне през 2008 г.
От ПСС съобщиха, че ски-сезонът на Витоша се открива следващия петък - 7 декември. На "Алеко" има поне 50 см сняг, казаха от Спасителната служба.
Вижте снимки от взривения хотел