Това заяви пред “Хоризонт“ вътрешният министър и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.
Преди дни се разбра, че зам.-председателят на парламента и депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов се е опитал да спре телевизионен репортаж на Нова телевизия за скъпите имоти на митничаря от Калотина Сергей Бранков.
Иванов е и председател на софийската организация на партията.

Цветан Цветанов каза, че са възложили на представител в офиса на ГЕРБ да събере всичко, което излиза в медиите по темата. Той обаче бе категоричен, че поведението на Лъчезар Иванов е недопустимо.

Междувременно шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов обяви пред телевизията тази сутрин, че Иванов е ходатайствал за Бранков, който е негов приятел, да бъде назначен за шеф на митница "Калотина" или поне за началник смяна, предаде Дарик радио.

Името на Бранков нашумя след репортаж на Нова, излъчен в неделя, от който се видя, че началникът на смяна в митницата има палат върху 1.5 декара в покрайнините на София и кара скъп джип, който му бил даден от приятел.
Танов уточни, че джипът не е бил вписан в декларацията за имущественото му състояние и НАП е дала становище, че няма разминаване между доходите и имуществото на Бранков.

Шефът на митниците поискал гаранции от премиера Бойко Борисов срещу политически натиск при назначенията и обажданията на депутати спрели.
Танов каза още, че се надява на помощта на МВР, за да се пребори с корупцията във ведомството си.

Ще бъдем безкомпромисни към всеки, който не изпълнява линията на партията, коментира по-късно пред журналисти в кулоарите на парламента съпредседателят на групата на ГЕРБ в НС Красимир Велчев, предаде "Фокус".

„Преди месец Иванов ми каза, че му е много тежко като зам.-председател на Народното събрание, като председател на здравната комисия и като председател на софийската организация на ГЕРБ. Партийната работа е тежка, ако човек я върши както трябва, много време отнема, срещите изтощават много. Аз го разбирам, че още тогава каза, че иска да си подаде оставката”, обясни Велчев.
Той отбеляза, че евентуалното подаване на оставка от Иванов като председател на ГЕРБ-София няма връзка със сегашния случай.
"Иванов иска да си подаде оставката, а не че ние го наказваме", заяви колегата му.