Инвестицията е за 115 милиона евро като технологията е нова и екологосъобразна, заяви премиерът, предаде БТА. Проектът трябва да бъде завършен в края на 2012 г. По него работи италианска фирма, чийто президент Сергио Бурголоти заяви, че вече няма никакви притеснения и се радва да инвестира, като в община Своге, така и в България като цяло.

Посланикът на Италия у нас Стефано Бенацо, който също дойде на място, отбеляза, че ако в първите месеци на тази година Италия е на първо място по стокообмен с България и на четвърто по инвестиции, това означава, че трябва да се стараем още повече.

Паметникът на Гарибалди, който ще бъде открит в неделя в центъра на столицата от премиерите Борисов и Берлускони има символично значение за сътрудничеството, но по-важно е какво правят българските и италианските предприемачи, заяви посланикът.
Очаква се Силвио Берлускони да дойде на посещение у нас тогава и да открие паметника на площад "Гарибалди".

Министър Томислав Дончев отбеляза, че в стратегията "Европа 2020" пише, че бъдещето принадлежи на "зелената енергия", тази която пази околната среда и създава нови работни места, а икономиката е базирана на знанието. Случаят с МВЕЦ "Церово" е точно такъв и това е инвестиция в бъдещето, каза той.