Борисов и Берлускони откриват паметник на Гарибалди

Премиерът Бойко Борисов направи първа копка на строежа на малка водноелектрическа централа в Церово, община Своге и обяви, че там ще се произвежда електрически ток.

Обратно в новината

Коментари - Борисов и Берлускони откриват паметник на Гарибалди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Премиерът Бойко Борисов направи първа копка на строежа на малка водноелектрическа централа в Церово, община Своге и обяви, че там ще се произвежда електрически ток." - Аз пък си помислих, че ВЕЦ-а ще произвежда краве сирене?!?! Все пак е малко по-добре от завода за полупроводници...

Все съм чувала думичките "електричество" и "ток"... Ама словосъчетанието "електрически ток" го чувам за 1ви път ;) Звучи ми като "гумена гума" или "синя синева" ;)

Да видим сега, кой не е чувал за думи омоними. Ти на колко години си?

Правилно, иначе някой може да си помисли, че във ВЕЦ-а се правят токове за обувки, други пък ще започнат да търсят разни токи, токати и фуги в строежа;)

Както е тръгнало, скоро красивото Искърско дефиле ще се превърне в индустриална зона!!! Там има вече построени 2-3 минивеца, които преградиха реката и съсипаха ландшафта, скали и дървета, пясъка и речните камъни по бреговете на реката! До преди 2-3 години беше истинско удоволствие да пътуваш с влак по една от най-старите жп.линии в България и да се наслаждаваш, без да се стряскаш, на красивото Искърско дефиле!!!Така красиво описано и от Иван Вазов!!! ТОЛКОВА ЛИ Е СЛОЖНО ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН И ТЕЗИ МИНИВЕЦОВЕ ДА СЕ ЗАМЕНЯТ СЪС СОЛАРНИ И ВЯТЪРНИ ИНСТАЛАЦИИ, ЗА ДА НЕ СЕ РУШАТ ВАНДАЛСКИ БЪЛГАРСКИТЕ РЕКИ, ДЕФИЛЕТА И КАНЬОНИ?!!!...Ало, природозащитниците, къде сте?!! Да направим нещо за запазването на ИСКЪРСКОТО ДЕФИЛЕ - едно от най-красивите кътчета на България!!!

и непросветени, а знаете ли, че адютантът на Джузепе Гарибалди - Обединителят на Италия, е българин? Или че преди това, макар и болен, той сам пише поздравително писмо до българските въстаници от 1876 г. със съжалението, че само болестта му е попречила да дойде и да го оглави? А вие само за лапане и далаверкщи мислите....Ай-ай-ай, не ви е срам да ме излагате по света....

В началото на книгата си "Моите спомени", революционерът, републиканецът, та и червеноризец Джузепе Гарибалди е споделил с поколенията омразата си към всякакви монарси, диктатори и техни слуги. Борисов и Берлускони ще му откриват паметник. И с какъв сурат?

За Берлускони не знам,но бате ви Бойко в недалечно бъдеще ще открие паметник на държавата България.