Това заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган в местността Демир баба теке, цитиран в пресъобщение на партията. Стотици пристигнаха на митинга-събор в местността край Исперих в памет на жертвите от т.нар. възродителен процес.

Потъпкването на правата и свободите на човека не може да покрие цената на живота, каза Доган пред събралите се в местността. Когато ние от ДПС мълчим, също и говорим, а когато кажем нещо, винаги има скандали, но проблемите се решават, добави той. На въпрос дали не се преекспонира темата за нарушените права и свободи, по-късно лидерът на ДПС отговори, че има основание за подобни послания и твърдения, съобщи БТА. 

Със 7 месеца закъснява правителството с мерките срещу кризата, каза още Доган, цитиран от "Дарик". Според него до края на годината ще има още една корекция на бюджета.

"Прави се опит за криминализиране на ДПС от гледна точка на това след пет-шест месеца да строят представителите на движението в местната власт и всеки от тях да бъде подсъдим, да се започнат от следващата година сума ти дела, за да се създаде недоволство", коментира Доган по повод проверките на кметове от партията.

По думите му обаче управляващите си губели времето. "Нямате представа колко ни помагат с това, ние нямаме нужда от пропаганда, както виждате и аз не говорих за политика тук", каза той.

„Ние, кметовете на ДПС, се прегърбихме от работа, защото докато в някои краища на България, строяха спортни зали, стадиони, детски площадки, фитнеси, което няма нищо лошо, ние се молехме за пари да пием вода, ние се молехме за пари за водопроводи, за канализации, за пътища, за това, че нашите населени места бяха откъснати от света. Прегърбихме се от работа, за да ни изкарат сега най-големите престъпници", изтъкна кметът на Гърмен Ахмед Башев.

Депутатът Ремзи Осман алармира, че псевдодемократи искат да спре изучаването на майчин език в училище.