Други са дремели по това време, допълни депутатът от БСП пред журналисти след заседание на Парламентарната комисия за контрол на ДАНС, предаде БГНЕС. Петков увери, че не е получавал сигнали Алексей Петров да се е занимавал с организирана престъпност.

Като категорично основателна определи Румен Петков срещата си с Пламен Галев и Ангел Христов (Галеви) на 9 декември 2006 година на басейна "Спартак". Ексминистърът обясни, че срещата е била регламентирана и по нея има написан рапорт. По думите му, всички мероприятия по братя Галеви – външното им проследяване, подслушването на мобилните им телефони, контрола върху контактите и връзките им, са подписани от него самия.

"Когато съм отишъл на тази среща, съм отишъл с ясното съзнание, че отивам със служител на МВР в условията на пълно обслужване на тези, с които ще се срещна и след срещата има рапорт до мене в качеството ми на министър", обясни Петков.

Петков даде лаконичен отговор на въпроса защо службите са проспали престъпната дейност на бившата барета Алексей Петров.
"Да не казваме "проспиване”, защото ще засегнем министър-председателя, а той е особено чувствителен на тази тема, да го кажем предремване", коментира Петков.

Румен Петков бе обвинен в края на октомври 2008 г.  за това, че освети бившата барета Алексей Петров като агент на ДАНС, но съдът го оправда. Това стана именно във връзка със срещата на ексминистъра с Галеви.
Скандалът разтресе вътрешното ведомство и доведе до оставката на Петков.

По-късно бившият шеф на ГДБОП Ваньо Танов обясни, че на срещата е присъствал и Алексей Петров, но без да уточнява в какво качество. Тогава Румен Петков се възмути, че е "разкрита самоличността на един офицер на прикритие", "служител в ДАНС" и била застрашена сигурността му.