При станалите 17 тежки пътни произшествия са ранени 18 души, двама от които са с опасност за живота. Само в София са станали 107 леки и 6 тежки инцидента с двама загинали и шестима ранени.
От началото на годината на пътя са убити 239 души, а 2476 са пострадали при общо 2019 катастрофи, показва още статистиката на КАТ.

20-годишен шофьор без книжка и спътникът му - момче на 16 години, са загинали вчера край село Камен на пътя между Сливен и Ямбол. Колата, управлявана от неправоспособния младеж изхвърчала от пътя и се забила челно в крайпътно дърво.
При удара на място са загинали той и приятелят му, който седял на предната седалка, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Сливен. Инцидентът станал около 05:30 часа сутринта. Водачът, който е от сливенското село Крушаре, карал прекалено бързо и не успял да овладее колата, чийто волан се намира отдясно. След катастрофата колата се възпламенила и изгоряла напълно. Причините за инцидента все още се изясняват.
 
Жена пък е загинала при катастрофа между две коли в района на Пасарел в местността „Стената” късно вчера, съобщи "Фокус". При инцидента е пострадал мъж, който е откаран в болница. Жената е била пътник в единия от катастрофиралите автомобили. И двамата с ранения са от Самоков.
 
Тази сутрин от полицията в Стара Загора съобщиха, че пиян шофьор с 2,51 промила алкохол е задържан в Казанлък. 35-годишният мъж бил спрян тази нощ около 02.00 ч., докато карал "Опел Синтра". Той е бил задържан за срок до 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство.

Вижте още снимки от катастрофата край Сливен