Инцидентът стана по време на демонстрациите срещу мерките на правителството за икономии в страната. Нападатели с качулки хвърлиха коктейли "Молотов" срещу сграда, в която се намира банков клон на групата Marfin, съобщи говорител на пожарната в столицата, предаде АФП, на която се позовава БГНЕС.
Две жени и един мъж са загинали при пожара, а пожарникарите търсят други жертви, въпреки че огънят изглежда е бил овладян, заяви говорител на пожарникарите. Най-малко петима други души са били ранени и транспортирани до болницата за лечение. Полицаи са евакуирали общо около 20 души, които също са се намирали в банката.

Най-малко две други сгради, едната използвана от данъчните служби, а другата от местните власти, се запалиха при други нападения със самоделни бомби, в рамките на протестите срещу програмата за икономии на гръцкия кабинет. По-малки пожари са били видени и на други места в града.
Полицията на Атина е  поставена в пълна готовност.

Новата програма за икономии на гръцкото правителство изкара 20 000 души на митинг в Атина. В столицата органите на реда са изстреляли сълзотворен газ срещу протестиращите, когато те се опитали да пробият полицейския кордон пред сградата на парламента.
В Солун, вторият по големина град в страната, полицията е изстреляла сълзотворен газ по протестиращи младежи, докато те са хвърляли камъни по магазини и банки. Там протестиращите са били 14 000 души.

Това е най-голямата протестна вълна, организирана някога в Гърция.
Еврото достигна днес рекордно ниски нива заради проблемите в страната и опасенията, че дълговата криза в страната може да се разпространи и върху останалите членки на еврозоната. Единната европейска валута се срина до 1,2935 долара, което е най-ниско ниво за последната година.


Вижте снимки от безредиците