Групата била разбита през 2006 г. в Бенавенте, провинция Самора и Мадрид при съвместна операция на испанската и българската полиция, предаде испанската агенция ЕФЕ, цитирана от БТА.

Съдът в испанската провинция Самора постанови най-тежката присъда - 8 години затвор и глоба от 3,4 милиона евро на българина с инициали И.Б.А., който ръководел наркомрежата. Останалите били осъдени на различни срокове затвор, от 3 до 6 години, както и на глоби по 152 000 евро на всеки.

По време на операцията по арестуването на наркотрафикантите испанската полиция е задържала общо 8 кг хероин, укрит в техен автомобил и в жилищата им.

В началото на април директорът на ГДБОП Станимир Флоров заяви, че именно българи в Испания дърпат конците на трафика на наркотични вещества и на организираната престъпност в нашата страна.
"Това са лица, свързани с кражбите на луксозни автомобили, скимиращите устройства за банкоматите, фалшифицирането на документи, трафика на наркотици. Тези хора имат достъп до големи финансови ресурси", отбеляза тогава антимафиот №1.