Това съобщи пресаташето на лечебното заведение Анита Чолакова, цитирана от "Фокус". Трите момиченца са се родили със секцио. Майката е 31-годишната Мирослава Кръстева от Неделино. Това е първото й раждане. Бебетата още нямат имена.

Първото се е родило в 10.40 часа, тежи 2,690 кг и е дълго 48 см. Второто се е появило след една минута. То тежи 1,900 кг и е 45 см дълго. След още една минута се родило третото момиченце. То тежи 2,200 кг и е 46 см.
Д-р Августин Хаджийски и д-р Димитър Делчев са помогнали на бебетата да видят бял свят.

“Бебетата са във видимо добро здраве, сега тепърва ще се проследи тяхната адаптация в извънутробния живот”, каза началникът на Неонатологичното отделение д-р Хризантема Георгиева.

Майката е била в Акушеро-гинекологичното отделение почти през цялото време на бременността. Лекарите и акушерите казват, че е майка героиня. На нейната твърдост и издържливост се дължи износването на бебетата до деветия месец.
Самата Мирослава е родена навръх Нова година между 1978 и 1979 г.

"Раждането на тризнаци за екипа на Акушеро-гинекологичното и Неонатологичното отделение е изключително важно събитие. От началото на тази година имаме четири двойки близнаци, а е само февруари месец. Родените преди 15 години тризнаци са от Барутин и сега са ученици в 8-ми клас на Природоматематическата гимназия”, каза началникът на Акушеро-гинекологичното отделение д-р Стефан Тодоров.