По първото обвинението срещу него - за пране на 99 млн. лева, Петров бе осъден на 5 г. лишаване от свобода и глоба от 25 000 лева. Според обвинението парите, които Петров е "изпрал", са били от контрабанда на цигари в Македония, съобщи БТА.

По обвинението за организиране на престъпна група Амигоса получи 3 години лишаване от свобода. Те обаче се включват в по-високата присъда.

Другите двама подсъдими по делото - братята Дойчин и Димитър Мирянови, бяха оправдани по всички обвинения.

Задочно подсъдимата Цвета Манавска, която е в неизвестност, получи условна присъда от три години затвор и глоба от 10 000 лева.

Манавска и Петров трябва да си поделят разноските по делото, които са близо 26 000 лева. Двамата бяха признати за виновни за това, че заедно с покойния Иван Тодоров -Доктора са се сговорили и организирали цялата престъпна схема.

Прокурорът по делото Божидар Джамбазов заяви, че с тази присъда е потвърдена версията на държавното обвнинение, че е съществувала схема за контрабанда на цигари, парите от която са били "изпирани". Излиза, че покойният Тодоров и Цвета Манавска са работили за Петър Петров, коментира магистратът.

Днешната присъда може да бъде протестирана от прокуратурата, а подсъдимите могат да обжалват в срок от две седмици пред Софийския апелативен съд.

Амигоса остава на свобода под парична гаранция от 25 000 лева.