Василев и синът му са били блокирани на път за морето в Пловдив, съобщи БНТ. Заедно с полицията е бил и съдия-изпълнител, тъй като има съдебно решение Павел да бъде върнат на майката. Полицай пък съобщил, че има полицейско нареждане да не бъдат допускани журналисти. Павел би отведен в сградата, където била и майка му, за да не бъде заснето отвеждането му.
Малко по-късно Барбара Василева извела сина си в автомобил с тъмни стъкла и поела към София с ескорт, предаде Дарик радио. Бабата на Павел изпаднала в истерия и започнала да напада служителите на реда. Според бащата на Тодор, той е бил следен от полицаи до шоурума, в който работи. 
По непотвърдена информация за утре е била планирана акцията на полицията, но тръгването им за морето е изместило действията им за днес. На мястото бяха около 25 полицаи.
Пред bTV бащата разказал, че са му били сложени белезници, защото отказал да се раздели със сина си.
Това се случва само ден, след като Тодор Василев обяви, че е завел дело срещу държавата ни в Страсбург.
Предишния ден пък зам.-министърът на правосъдието Даниела Машева съобщи, че полското министерство на правосъдието е изпратило настояване 7-годишният Павел, който след драматичен скандал остана при баща си в Асеновград да бъде предаден на майка си Барбара Василева. Машева предупреди, че в противен случай Полша може да осъди страната ни в Страсбург.
"Не знам дали има опасност Полша да осъди България, но опасността да осъди България в Страсбург е реална", каза днес Тодор Василев, който уточни, че делото вече е заведено в края на юни, а негов адвокат е известният адвокат по правозащитни дела Михаил Екемджиев, предаде БГНЕС.
Междувременно от министерството на правосъдието съобщиха, че утре министър Маргарита Попова ще направи изявление пред медиите по случая.
"Изявлението е във връзка с изпълнение на съдебно решение на Софийски апелативен съд и издаден изпълнителен лист от 13.03.2009 г. за незабавно връщане в Република Полша на основание Хагската конвенция за граждански аспекти на международното отвличане на деца на Николета Мария Василев и Павел Блажей Василев", се казва в съобщението.