Тази сутрин започна делото срещу двамата подсъдими за престъплението - Александър Данаилов и Вили Георгиев, обвинени, че на 5 декември м.г. са убили 20-годишния младеж от Сливен в Студентски град в София.
Пред съда Любомир Руменов посочи в рамките на три часа три различни версии за това какво се е случило вечерта, съобщи БТА. Първоначално той не можа точно да си спомни от колко човека е била компанията, част от която са били двамата подсъдими във вечерта на убийството.
В крайна сметка се изясни, че става въпрос за група от 8 души, които изпили две бутилки уиски в дискотека "Амнезия" и платили сметка от 260 лева. Тръгнали си от дискотеката към 3 часа и минали през близката градинка. Затова какво се е случило в градинката обаче, Руменов посочи три различни версии.
Първоначално Любомир Руменов твърдеше, че когато вървял със свои приятели през градинката, чул зад себе си викове. Когато се обърнал, видял човек, който лежи на земята. Малко по-късно, след няколко подробни въпроса, Руменов уточни, че всъщност не видял човек на земята, а как имало спречкване.
Руменов, все пак, потвърди, че е видял своя приятел Вили Георгиев да удря починалия Стоян Балтов. На въпрос на съда как точно го е ударил, младежът отговори, че това е станало с крак в дясното рамо на Балтов.
След продължилия близо три часа разпит на Любомир Руменов, това съдът реши, че той пак ще даде показания с помощта на адвокат и това ще стане на следващото съдебно заседание.
Очаква се показания да дадат още двама от ключовите свидетели по делото - Мирослав Станчев и Татяна Георгиева, които също са били част от компанията, празнувала в "Амнезия" във фаталната вечер.