Това съобщи за БТА дежурният съдия Людмила Панайотова. Делото ще бъде насрочено следобед. Ще бъдат разпитани и деца, участвали в порносесиите. Очаква се в залата да не бъдат допуснати журналисти.
С прокурорска заповед снощи Асенов е бил задържан за 72 часа. По данни на полицията той е правил порносесии с млади момичета през ноември и декември. Две от девойките, попаднали на лентата, са от дома за деца, лишени от родителски грижи "Олга Стоянова" в Дупница. Фотографиите не са били разпространявани, Асенов ги държал в дома си.
След сигнал от общинската управа, полицаите спипали Асенов. При претърсване в дома му били открити и иззети фотографски снимки и проявена фотолента с разсъблечени и голи момичета. Някои от тях са малолетни и са известни на полицията.
Изяснява се кои са момичета на снимките. По случая е образувано дознание по чл. 159, ал. 4 от НК за създаването на порно материал с непълнолетно лице. За такова престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години и глоба до 8000 лв.
От днес е засилена охраната в дома за сираци "Олга Стоянова", монтират се камери, съобщи кметът на Дупница Атанас Янев.