Фирмите трудно задържали добри служители

stat
11:59  |  16 ноември 2007 / Автор Виктор Стефанов /  
Ангажираните към служителите си фирми постигат много по-добри резултати Ангажираните към служителите си фирми постигат много по-добри резултати
Сн.: Bulphoto

Общо 42 на сто от служителите в български дружества са заявили, че не вярват в способността на компанията, в която работят, да задържи най-добрите си хора.
Това показват резултатите от анкета на “Хюит асошиейтс“ (Hewitt Associates), представени от Ана Атанасова, ръководител на проекта, предаде БТА.
През последните няколко години в България навлязоха много компании “ловци на глави“, най-вече заради влизането на страната в ЕС и отлива на добри кадри в чужди компании, както и заради застаряването на населението и оттам намаляването на работната ръка, коментираха авторите на изследването.
В проучването са се включили над 13 000 служители, които са били запитани за мнението им за работната среда - ръководство, системи за управление на хора, заплащане и допълнителни придобивки, за баланса работа/личен живот, възможностите за развитие.
Според експертите, компаниите с по-висока ангажираност към служителите постигат по-високата им продуктивност, по-висока удовлетвореност на клиента, по-добри финансови резултати в дългосрочен план, 55 процента по-ниски разходи за подбор на персонал, 30 процента по-ниско текучество и 24 процента над средната възвращаемост на капитала.Последно в


Владимир Чуков: Турската операция в Сирия разбута пластоветe

Турция ще иска да приключи бързо тази операция в Африн, твърди арабистът проф. Владимир Чуков.