Усложнена е зимната обстановка във Варненска област. На места дори е критична. 13 села в областта осъмнаха без ток. Причината са скъсани електропроводи от мокрия сняг. В 9 от тях електрозахранването вече е възстановено.  

Тежка е ситуацията в общините Аксаково и Вълчи дол заради силния вятър. Пътят от Варна до Кичево е непроходим. Има големи снегонавявания. Много са закъсалите автомобили. Автобус също остана в капана на усложнената пътна обстановка, предаде Радио Варна.

Екипи на АПИ правят обход на маршрута. На 3 км след Телевизионната кула движението е силно затруднено заради по-плътната снежна покривка. Снегопочистваща техника вече обработва участъка.

Пътят Кичево-Куманово- Баир баши е затворен.

Има закъсали товарни автомобили и в района на Аксаковска панорама, и при разклонението за село Зорница в посока Варна-Добрич. Придвижването е затруднено от снежните навявания по пътя от село Любен Каравелово до село Крумово в община Аксаково.

Обстановката в община Вълчи дол също се усложнява заради силния вятър. Село Долище е без ток, има и закъсал в снега междуселски автобус.

Кметът на община Вълчи дол Георги Тронков информира, че се усложнява ситуацията и на пътя Суворово - Вълчи дол. Снегонавяванията там възпрепятстват почистването, но няма бедстващи хора.

Във Варна температурата във въздуха е около нула градуса, но се усеща като минус 5, 6 градуса. Движението в града е нормално, пътищата са почистени. Рано тази сутрин имаше много паднали дървета в централната градска част. Автобусите на градския транспорт се движиха с огромно закъснение, което предизвика недоволството на хората.

Заради силния вятър вълнението на морето достига до 3,4 бала.

За днес е определен оранжев код за потенциално опасно време, снеговалежи и вятър в 9 области: Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Варна, Шумен, Сливен, Бургас и Ямбол. В областите Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Стара Загора, Хасково и Кърджали е определен жълт код за снеговалеж и бурен вятър.