Във Варненска област обстановката е непредвидима и тежка. Духа силен вятър и снегът е мокър. Частично бедствено положение обявиха  общините Суворово и Долни чифлик.

Вятърът причини проблеми и в цялата Варненска област. В момента без ток са 16 населени места - по 8 в общините Аксаково и Суворово. Причината е мокрият сняг, който къса електропроводите, предаде БНТ.

Аварийните екипи работят от сутринта, за да възстановят електрозахранването навсякъде. През целия ден работиха и колите на пътните служби, защото заради силните пориви на вятъра - до 22 метра в секунда, има снегонавявания. На места преспите достигат до два метра. Има закъсали коли и камиони, както и затворени пет пътни участъка.

Затворени пътища

Във Варненска област продължава да е затворен пътя Варна - Добрич.

Спряно е движението и по пъътя Ветрино - Суворово - Аксаково, а също така и по пътищата Варна - Кичево - Оброчище, -пътят Баново - Калиманци, където има снегонавявания с височина до метър. Забранено е пътуването и между Дръндар и Николаевка.

Затворени е вече и панорамният път Аксаково - Кичево.

По-рано днес до село Куманово имаше блокирана линейка с пациент за хемодиализа, а междуселищни автобуси закъсаха в района на село Кичево и на Каменар, но хората бяха изведени.

Работата на почистващите машини е затруднена и от преспите, които се образуват по пътя, и от заседналите коли.

Във Варна пътищата са почистени и движението е нормално при зимна условия, но силният вятър създаде проблеми  - има много паднали клони и цели дървета, които блокираха движението по някои от основните булеварди. Паднал бор на улица "Цар Асен" застраши електрическата мрежа на тролеите. През целия ден екипи на противопожарната служба разчистваха по сигнали. Макар че пътищата бяха почистени, автобусите на градския транспорт се движат със закъснение.

Работи и летището, а полетите са по график. Имало е леки закъснения по вътрешната линия София-Варна заради обработка срещу обледеняване.