Събраната след бедствието във Варна дървесина ще се раздава на хора в нужда - социално слаби и хора с увреждания, съобщиха от пресцентъра на община Варна след поредното заседание на кризисния щаб.

Дървесината ще се заприходява в общинското предприятие "Управление на проекти и озеленяване", след което чрез съдействието на районните кметства ще се дава на хора в нужда. Практиката се е прилагала и досега по думите на директора на общинското предприятие Стоян Аргиров.

Всички отговорни институции са докладвали по време на срещата на кмета Благомир Коцев за мерките по ликвидиране на последствията от бурята.

Приоритет остава разчистването на листната маса и отстраняването на падналите дървета. Заради метеорологичната прогноза за очаквани дъждове, почистването трябва да стане по най-бързия начин и за целта ще бъдат осигурени допълнителни екипи и техника.

По-рано днес кметът Благомир Коцев призова всички граждани, да се включат в доброволческата инициатива "Да почистим Варна заедно".

Общо четири автобусни спирки и 151 стълба за улично осветление са пострадали вследствие на урагана, е отчетено по време на заседанието. Предстои възстановяването им, изчакват се огледите от застраховател.

От четвъртък, 23 ноември, се възстановяват и присъствените учебни занятия в останалите четири училища, които бяха в онлайн режим - I Основно училище (ОУ) "Св. Княз Борис I", ОУ "Васил Друмев", ОУ "Константин Арабаджиев" и Професионална гимназия по текстил и моден дизайн.

Бедственото положение на територията на общината, което бе обявено в неделя, в 2:00 часа, засега остава в сила.